Poligon

Reşit ÇAĞLAYANGİL
Haberin Devamı

Çeşme ve trafik

BİR yazımızda üzücü bir kazayı anlatıp yaz sezonunda Çeşme'deki trafik sorununa değinmiştik. Sonunda korkulan oldu, alkol ve aşırı hız birleşince iki genç trafik kurbanı oldu, ikisi de ağır yaralandı. Polis Çeşme'de kontrollere gerçekten önem veriyor, ekip ve memur sayısı artırılıyor, trafik yumağı haline gelen ilçeye soluk aldırmaya çalışıyor.

Geçmiş yıllarda da polis, Çeşme'de özellikle motosiklet ve alkollü araç kullananlara karşı adeta savaş açmıştı. Fakat bu sıkı denetimler şikayete neden olmuştu. Alkollü, ehliyetsiz araç kullananlar hatırı sayılır kişileri araya sokup kurtulma yollarını aramıştı. Şimdi herkes Çeşme'de sıkı trafik kontrolü istiyor. Polis bunu rahatlıkla yapar. Ekiplerini belirli kavşaklara yığıp etkin kontrol sağlar. Yeter ki yine hatırı sayılır kişiler araya girmeye çalışmasın, herkes cezasına razı olsun.

Bu işin doğrusu da o. Polis rahat bırakılsın ve o zaman görevini en iyi şekilde yapmazsa hesap sorulsun.

Konvoylara devam

TRAFİK kurallarına aykırı seyredip can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürdükleri gerekçesiyle İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'ın genelgesiyle yasaklanan sünnet ve düğün konvoyları, tüm uyarılara ve cezalara rağmen sürüyor. Konvoylar davul, zurna ve klakson çalarak başta Konak, Cumhuriyet Meydanı, Karşıyaka Yunuslar olmak üzere merkezi yerlerde dolaşıyor. Polis yetkilileri yasağa uymayanlara ceza kesildiğini belirti.

Bayan AKUT’çular

İZMİR Emniyet Müdürlüğü doğal afetlerde uzman personele yardımcı olmaları için her karakol bölgesinden 18'er kişi olmak üzere toplam 770 gönüllü vatandaşı eğitime aldı. Bu gönüllülerin içinde üç tane de bayan bulunuyor. Alsancak Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Gülay Pekcan, emekli polis Nilüfer Azbar ile ev hanımı Melek Akıncılar gönüllü olarak eğitime başladı. Doğal afet savaşçısı üç hanım zor durumda kalan insanlara yardım ederek vatandaşlık görevlerini yerine getirmek istediklerini söyledi.

DİKKAT

Otobüs şoförünüzün ciddi şekilde uykusunun geldiği ve uyumak üzere olduğunun göstergeleri:

Şoför yan camı açar

Koltukta her zamankinden daha huzursuz oturur, sağa sola hareket eder

Kafasını sık sık, sağa sola oynatır

Aynaya daha sık göz atar.

Hızı sabit tutması güçleşir.

Gereksiz yere frene basar.

Uzun farları daha sık kullanır.

Lüzumsuz selektör yapar.

Yazarın Tüm Yazıları