Orduspor basamakları tek tek çıkıyor

26 yıl Süper Lig'den uzak ol, Bank Asya'da play-off'a kal sonra da Süper Lig'in ikinci sırasında yerini al. Bu kolay değil.

Haberin Devamı

Neden kolay olmadığına bir bakalım...

Sezon başında  takımın yenilenmesi kaçınılmazdı. Ama öyle bir transfer yaptılar ki  takımda oynayan futbolcular sanki daha önce bir arada oynamış havasında göründüler. Tam 19 futbolcu transfer edildi. Takımda şu anda forma giyen iki yerli oyuncu kaldı: Ali Çamdalı ve Emre .

Önce yönetimi, sonra da takımın başında olan Metin Diyadin'i tebrik etmek gerekir. Sezon başında Bolu'da kamp yapan Orduspor'u ziyaret ettim.

"Benim biraz zamana ihtiyacım var" diyen Metin Diyadin konuşmasına şöyle devam etti; "Çeşitli ülkelerde  oynayan bir ekip elimde. Bakıldığında herkes futbola aç yapıya sahip. Benim de aradığım buydu. Birlikte olduğum zaman içinde bunları gördüm. Ama bu yetmiyor, benim oyun kalıbıma uymaları da gerekiyordu onu da hallettikten sonra  takım olmaya başladık. Başkan Nedim Türkmen ise alınacak oyunculara  hiç karşı çıkmadı. Kendisinin de hedefleri de vardı. Bir iş adamı olarak  geleceği hep düşündü. Ekibine Ordulular'a  hep güvendi. Takımı  daha  iyi yerlere getirmek için hep yeni şeyler aradı buldu. Şimdi iyi şeyler yapmak için arayışları devam edip duruyor. Başta Stancu gibi futbolcu kendisini bulmak için Orduspor'da adeta kendisini yırtıyor. Kiralık olarak Galatasaray'dan alınan ikinci oyuncu ise Culio takıma  yavaş yavaş uyum sağlamaya başladı. Birçok kimsenin tanımadığı diğer yabancı ise Gosso. Takımın Ali Çamdalı'nın olmadığı zaman kaptanlığına getirildi, tam bir ön libero futbolcusu. Savaşçı, rakibi her zaman yoran bir yapıya sahip. Tanıdığımz Fatih Tekke ise daha kendisinden aranan oyunu sahaya yansıtmış değil. Sanki gücünü yitirmiş gibi bir hava içinde. Kaleci  Fornenzi ise zor bulunacak kişiler  arasında."

Haberin Devamı

Ligin ikinci sırasında yer alan Orduspor sessiz sedasız bir şekilde  basamakları teker teker teker çıkıyor. Bakalım bu yükseliş nereye kadar sürecek?

 

Yazarın Tüm Yazıları