Okullar ne zaman açılacak? Yarıyıl tatili (15 tatil) ne zaman bitiyor?

Güncelleme Tarihi:

Okullar ne zaman açılacak Yarıyıl tatili (15 tatil) ne zaman bitiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2016 12:12

2015 – 2016 eğitim öğretim yılının ilk yarısını tamamlayan öğrenciler, yarıyıl tatiline devam ediyor. Tatilin ikinci haftasına başlayan öğrenciler, okulların ne zaman açılacağını merak ediyor. Peki, 15 tatil ne zaman bitecek? İkinci dönem ne zaman açılacak? Öğrenciler yaz tatiline ne zaman başlayacak? İşte detaylar...

Haberin Devamı

14 Eylül 2015 Pazartesi günü ilk dönem için ders zili çalmış ve öğrenciler yeni bir eğitim yılına başlamıştı. Geçtiğimiz sene Kurban Bayramı’nın okulların açılacağı tarihe gelmesiyle okullar gecikmeli olarak açılmıştı. Birinci dönemi tamamlayan öğrenciler 22 Ocak 2016 Cuma günü ilk dönem karnelerini aldılar ve tatillerine başladılar. Yarıyıl tatilinde ilk haftayı geride bırakan öğrencilerin şimdiki tek merakı ise okulların ne zaman açılacağı...

ÖĞRENCİLERE ÖDEV YOK

İlk dönemin bitmesinden bir kaç gün önce Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından il müdürlüklerine gönderilen yazıda yarıyıl tatili için öğrencilere ödev verilmemesi istenmişti. MEB tarafından ilk defa alınan bu kararla beraber öğrenciler yarıyıl tatillerini strese girmeden geçirme şansını yakaladılar. Veliler de çocuklarıyla daha fazla ilgilenme şansına sahip oldu.

Haberin Devamı

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

22 Ocak Cuma günü başlayan yarıyıl tatili öğrencilerin 8 Şubat 2016 Pazartesi günü ilk derse girmesiyle beraber sona erecek. İkinci döneme dinlenmiş ve enerjik bir şekilde başlayan öğrenciler yıl sonuna kadar eğitimlerini sürdürecekler. Son sınıf öğrencileri ise ikinci dönemin başlamasından kısa bir süre sonra 2016 YGS sınavında ter dökecek.

YAZ TATİLİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan iş takvimine göre 8 Şubat Pazartesi günü başlayan ikinci dönem, 10 Haziran 2016 Cuma günü sona erecek ve öğrenciler 3 aylık bir tatile girecekler.

Geçtiğimiz ay MEB tarafından yaz tatilinin 2,5 aya düşürülmesi ve yarıyıl tatilinin 1 aya çıkarılmasıyla alakalı bazı haberler gündeme gelmişti. Haberlerin ardından açıklama yapan MEB böyle bir düzenlemenin olmadığını net bir şekilde dile getirmiş ve soru işaretlerini ortadan kaldırmıştı.

2016 SINAV TAKVİMİ

Milli Eğitim bakanlığı tarafından yayınlanan 2016 sınav takvimine göre bazı sınav tarihleri ise aşağıdaki gibidir:

Açık Öğretim Ortaokulu (AÖO) ve Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 2. Dönem sınavları: 19 – 20 Mart 2016

5,6,7,9,10 ve 11. sınıflar için Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı: 28 Mayıs 2016

Haberin Devamı

Açık öğretim Ortaokulu (AÖO) ve Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 3. Dönem sınavları: 2 – 3 Temmuz 2016

BAKMADAN GEÇME!