Nükleer santrale evet ama ihmale hayır

- Türkiye’nin büyük bir enerji açığı var.

- Nükleer enerji iyi kontrol edildiğinde en temiz enerjilerden biri.

- Küresel ısınma üzerinde negatif etkisi olmayan enerji türlerinden biri de nükleer enerji.

- Gelişmiş ülkelerin hepsinde nükleer enerji kullanılıyor ve bu ülkelerde nükleer enerji kullanılmasaydı bu kadar gelişmeleri mümkün değildi.

- Nükleer enerji orta ve uzun vadede en ekonomik enerjilerden biri.

Tüm bu nedenlerden dolayı gelişmek isteyen bir Türkiye için nükleer santrallerin kurulması ve kullanılması şart.

Ama...

- Nükleer santraller doğru işletilmedikleri zaman enerji santralleri arasında en tehlikeli olanı.

- Nükleer santrallerin işletilmesi sırasındaki en ufak bir ihmal bile büyük felaketlere yol açabilir.

- Enerji santralleri içinde en ufak bir kaza anında en büyük kalıcı zarara yol açanları nükleer santraller.

- Nükleer santrallerde olabilecek kazaların en olası nedenleri: Eski teknoloji kullanımı ve insan hatası.

Dolayısıyla...

- Milleti hızlı trene bindirip göz boyayacağım, oy kazanacağım diyerek 38 kişinin ölümüne yol açan bir faciaya neden olan...

- Sağlık reformu yaptım dediği hastanelerinde yeni doğan bebeklerin topluca ölümlerine neden olan salgınlara önlem alamayan...

- Bebek ölümlerine yol açan virüsün o hastaneden bu hastaneye dolaşmasını seyreden...

- Kuş gribine bu kadar çok kurban veren...

- Çıkarttığı sigara yasağı yasasını bile uygulatamayan. Alışveriş merkezlerinde, taksilerde, iş yerlerinde, konserlerde, spor müsabakalarında insanların zehirlenmeye devam etmesini engelleyemeyen...

- Tersanelerindeki kazaların önüne geçemeyen...

- Uçaklarını silahsız yolcuların bile elini kolunu sallayarak kaçırabildiği...

- Başbakanını makam otomobilinin içinde mahsur bırakan... Son model otomobilin içinden balyozla kurtarmaya çalışan...

- İnternet’te dolaşan bilginin önüne ülke sınırları getirmeye çalışan...

- İnternet’te yayın yapmak isteyen her site gelsin Türkiye’de ofis açsın diye saçmalayabilecek kadar teknoloji cahili bir bakanı olan...

AKP hükümetince yönetilen bu Türkiye’de nükleer santral kurulması mı?

Aman eksik kalsın.

Nükleer santrale evet ama AKP Türkiyesi’nde maazallah!

Ortak mirasımız Boğaziçi için ilgili belediyeler bir olmalı

Sevgili Hakkı Devrim ağabeyim, "Yepyeni bir Arnavutköy geliyor" başlıklı yazımdan yola çıktığı düşünce gezintisini, harika bir öneriyle noktalamış.

Boğaziçi hepimizin değil mi, diye soruyor Hakkı Devrim. Neden o zaman Üsküdar, Beykoz, Sarıyer, Beşiktaş belediye başkanları bir olup, Boğaziçi dediğimiz bu Dünya (buraya bir im koyuyorum, yazı sonu notumda geleceğim) cennetinin meselelerini bir bütün olarak ele almazlar?

Ve ekliyor, "Ortak çalışma gruplarına var gücümle katılmaya talibim. Aklımdan geçenleri bir söylesem, vay be bu ihtiyarda da ne hayal gücü varmış diye şaşar kalırsınız. (...) Biri düşse önümüze".

Ah keşke, ama biri değil, saydığı belediye başkanlarının hepsi atlamalı bu fikrin üzerine balıklama... Korkum o ki, biri lider olmaya kalkışırsa, siyaset gereği diğerleri geri duracaktır peşine takılan olmayayım diye.

Onun yerine önerim, liderin, fikir sahibi Hakkı Devrim olmasıdır. Belediye başkanlarına buradan sesleniyorum. Gelin bu fikre sıcak bakıyorsanız, Hakkı Devrim’i arayıp "Ben varım" deyin. Hakkı Devrim de "ilk şu aradı, sonra bu aradı" demesin. Hatta ilk kim ararsa, arasın beni, kimin aradığını söylemeden haberdar etsin. Birlikte tüm başkanları arayıp, "Fikre sahip çıkan başkanlar var, siz de bu fikrin ortak lideri olmak istemez misiniz?" diye soralım. Makul bir süre sonunda artık kaç başkan toplanmışsa fikrin etrafında, proje hayata geçsin.

Ben medyadan, diğer yazarlar arasından da epey katılımcı bulacağımızdan eminim. Ne dersiniz? Var mısınız?

Şerh notu: Hakkı Devrim "Dünya" diye büyük harfle yazmış. Tek ve biricik "Dünyamız"dan bahsettiğini vurgulamak açısından ne ustaca bir kullanım. Peki o zaman sevgili Hakkı Ağabey, anlaşmamış mıydık, tek ve biricik bilgisayar ağını kastettiğimiz zamanlarda "İnternet"i de büyük harfle yazmaya? "İnternet" dünya üzerindeki irili ufaklı pek çok "internet"in bir araya gelmesinden oluşan bilgi ağına verilen ad. Aklımda kaldığı kadarıyla bir ben, bir Hıncal Uluç, bir de bazen ihmal etse bile Doğan Hızlan kaldık "İnternet"i doğru şekilde büyük "İ" ile yazan. Halbuki sizinle uzun uzadıya tartıştıktan sonra siz de hak vermiştiniz bu şekilde yazılmasına.
Yazarın Tüm Yazıları