Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı ÇimenYazarın Tüm Yazıları

Neogotik ve modern tarzlar karışıyor

İtalyan ipe Cavalli markasının koleksiyonu Visionnaire, Etiler’de açılan yeni mağazasında İstanbullularla buluştu. Sanatsal duyarlılıkla hazırlanan bu mobilyalar, neogotik çizgileri modern bir bakış açısıyla yorumluyor.

Neogotik ve modern tarzların karışımını yansıtan ipe Cavalli’nin Visionnaire koleksiyonu artık Etiler’de açılan yeni showroom’da sergileniyor. Ünlü tasarımcılardan Alessandro La Spada ve Samuelle Mazza’nın imzası taşıyan koleksiyon, Da Vinci’nin Şifresi eserinden esinlenerek tasarlanmış. Total Black, White Gothic ve Lost Paradise temalarından oluşturulan koleksiyon, aksesuvar ve aydınlatmalarla daha da genişletilmiş. Aydınlatmalarda değerli metaller, Murano cam ve Swarovski kristaller, usta ellerde üst düzey teknikler kullanılarak sanatsal duyarlılıkla işlenmiş. Bazı tasarımlarda kuş tüyü ve değerli deri malzemeler kullanılmış baskı teknikleri ve renk çeşitliliği ile zenginlik pekiştirilmiş. Yer, tavan ve duvar aydınlatma elemanları; vazo, şamdan, tabak, küllük gibi sehpa üzeri aksesuvarlar; tablo, halı, yatak örtüsü, sabahlık, çanta, sandık gibi pek çok tamamlayıcı dekorasyon öğesi, farklı malzeme ve renkler kullanılarak oluşturulmuş ve çeşitli doğa figürlerinden esinlenerek işlenmiş.

Visionnaire koleksiyonunun ilk teması olan Total Black’te ağırlıklı olarak siyaha yer verilirken, White Gothic’te ana renk beyaza ağırlık verilerek döngüsel bir bütünlük sağlanmış. Koleksiyonun en yeni teması Lost Paradise’ta ise, beyaz ve siyahın yanı sıra Versailles ve Caserta kraliyet sarayında karşımıza çıkan yeşil, baskın renk olarak kullanılmış.

Da Vinci Şifresi

Visionnaire koleksiyonunda yer alan verniklenmiş cam yüzeyler, krom çelik ayaklar, yumuşak kadifeler ve süet deriler dokunma duyunuzu harekete geçiriyor. "Da Vinci Şifresi" kitabındaki ortamdan ilham alınarak yaratılan koleksiyonda krokodil deri, soyluların ve ortaçağ şövalyelerinin zırhlarında olduğu gibi antik giysileri anımsatan kumaşlar ve parıltılı yüzeyler dikkat çekiyor. Koyu renkler, zarif ve ince görünümlü detaylarla, şatolardaki gizemli havayı evlere taşıyor. Bu nedenle hem geniş mekánlara hem de olduğundan geniş gösterilmek istenen alanlara uygun olması için tasarımların boyutları büyük tutulmuş. Alışılmışın dışına çıkmak isteyen herkes mutlaka Etiler Visionnaire mağazasına uğramalı, koleksiyonu yakından görmeli.

Visionnaire; Nispetiye Cad., Yıldız Çiçeği Sok., 5, Etiler, İst. Tel: (0212) 265 75 12. www.visionnaire.com.tr

Matinella

Persan mağazalarında bulabileceğiniz Jab Anstoetz marka kumaşların kış koleksiyonu, sizi gerçekten çok zengin bir doku, renk ve desen dünyasına çağırıyor. Favorim olan %100 ipek Matinella serisi, Arap gecelerinin yankıları ve işlemeli, süslü şal deseniyle cezbediyor. Tatlı bir böğürtlen tonu, sıcak bir moka veya canlı bir turkuaz gibi renkler, ışıkla oynuyor ve büyüleyici, ipeksi bir parlaklık yaratıyor.

Bambu havlular

Çabuk büyüme özelliğine sahip, antibakteriyel ve tamamen doğal bir malzeme olan bambu, Cinisli’nin havlularında 11 farklı renkle banyolara taşınıyor. Yumuşak, dayanıklı ve en önemlisi yüksek emme gücüne sahip bambu, gelecekte çok farklı koleksiyonlarda da karşımıza çıkacağı benziyor.
Yazarın Tüm Yazıları