Ne yapacaklar

SÜRPRİZ gerçekleşmedi. Yalnız Gana şu ana kadar Brezilya’nın oynadığı maçlarda en zor yenilen takım oldu.

Bu turnuvada seyrettiğim, enlemesine en az oynayan takım. Mümkün olduğu kadar araya, ileriye dik oynuyorlar. Böyle toplarla Brezilya defansının göbeğine çok zor anlar yaşattılar ve bayağı pozisyon buldular. Bir kısmı beceriksizlik, bazıları da talihsizce kaçtı. Brezilya bir pozisyon hariç girdiklerinin hepsini gol yaptı.

Şu bir gerçek Ronaldo ile Adriano yan yana zorlanıyorlar. İkisi de çabuk oyuncu değiller. İkisi de göbekten gole gitmek istiyorlar. Özellikle Adriano bir de bencil. Mesela 1-0’ın üzerine kendisi atmayıp, Ronaldo’ya verse, skor 2-0 olacak psikolojik olarak rahatlayacak. Orda yaptığı bencillikle çok zorlandılar. Eğer Gana beraberliği bulsaydı direnci artardı.

Gana takımı sanki Beşiktaş. Formaları beyaz, kendileri siyah. Onlarda oynayan hiç beyaz oyuncu görmedim ya da kırma. Hepsi simsiyahtı. Oyun stilleri ve teknikleri Brezilyalılar’a uyduğu için zaman zaman onlara teknik olarak da üstünlük sağladılar. Appiah iyi oyuncu, iyi de kaptan. Aynen turnuvadaki 1. maçta olduğu gibi bu maçta da bütün topların kendisinde toplanmasını istedi. Bu kendisine de takımına da zarar verdi. Halbuki 2., 3. maçında o zihniyette oynamadı.

2-0’ı bulduktan sonra Parreira hiç maceraya girmedi. O Adriano’yu yanına aldı, Juninho’yu orta alandan oyuna soktu. Böylece olunca da Gana orta alanda kilitlendi. Zaten sonlara doğru dirençleri de yıkılınca kontratakta Brezilya bir gol daha buldu. Brezilya’nın Adriano ile attığı ikinci gol net ofsayttı. Tesadüftür bu turnuvada hakem hataları hep zayıfları buldu, güçsüzleri buldu. Babalardan hiçbiri şu ana kadar, tesadüf bu ya hiç mağdur olmadılar.

ikinci gol ofsayt

Hakem o meşhur Leeds Utd-Galatasaray maçının hakemi. Bizim de birinci İsviçre maçının hakemi. Gördüğünü çalmaya çalıştı, iyi niyetliydi. Ofsayt golde onun suçu yoktu. Türkiye’de maçlardan sonra pozisyonları oynatıp, yorum yapınca bize sallayanlar bu maçları canlı seyretseler acaba ne yapacaklar? Adriano’nun attığı ofsayt golden sonra stattaki büyük ekran televizyon en az 3 kere pozisyonu gösterdi. Hakem yardımcıları, bütün futbolcular net gördüler. Seyirciler hakemi ıslıklamaya başladılar. Ganalı oyuncular da yardımcının üstüne gidip, ekranı gösteriyorlardı. Bir şeyi saklamak ancak bizde olur. Bu Dünya Kupası’nda da 2002 G.Kore-Japonya Dünya Kupası’nda da bütün görüntüler oynandı.
Yazarın Tüm Yazıları