Ne günlere kaldık!

Emin ÇÖLAŞAN
Haberin Devamı

Yeni bir yüzyıla girmeye bir yıl kaldı ve biz nelerle uğraşıyoruz. Birileri, insanlarımızı nerelere çekmeye çalışıyorlar. Kadınlarımızın üzerinden ne gibi oyunlar oynamaya kalkışıyorlar.

Adam şeriatçı gazetede köşe yazısı yazıyor:

‘‘Allah (cc) kadınların fiziksel güzellik ve cazibelerini göstererek evden dışarı çıkmalarını yasaklamaktadır.

Kadınların evde oturmalarını emretmiştir. Çünkü kadınların asıl faaliyet alanı dış dünya değil, evin içidir. Ev, kadının yeri ve yuvasıdır.

Yüce dinimiz İslam, ailenin geçimini temin etmek için gereken çalışmayı erkeğin omuzuna yüklemiştir. Çoluğun çocuğun geçimini temin etmek için çalışmayı erkeğe farz kılmıştır.

Kazanç peşinde koşup yorulan bir kadının, tatlı ve güzel bir havayı eve bırakması mümkün değildir.

Kadın tesettürlü (örtülü) ve peçeli olmalıdır. O evinden çıktığında, şeytan ona gözünü diker. Kadın evinde oturduğu zaman, Allah'ın rahmetine daha yakındır.’’

***

Evet, yirminci yüzyılın bitmesine az kala, Türkiye'de bu kafalar yazı yazıyor, toplumu yönlendirmeye kalkışıyor.

Ama düştükleri çelişkileri hiç görmeden!

Bu gazeteler değil mi, üniversite öğrencisi olan genç kızlarımızı okullarına türbanla sevk etmeye çalışan? Küçücük imam hatip öğrencisi kızlarımızın türbanından bile siyasal ve kişisel çıkar sağlamaya kalkışan, onları siyasetlerinin arka bahçesi olarak gören kafalar, bu kafalar değil mi?

Madem kadın evinde oturmalı, çalışmamalı, o halde bunu niçin üniversiteye türbanla gönderdiğin genç kızlara söylemiyorsun? Niçin ‘‘Kızım sen evde otur. Allah böyle emrediyor’’ demiyorsun?

Bu çelişkilere, bu komediye ne demeli?

Bunların hangi söylediğine inanacağız biz?

***

Adam oturmuş, günlük şeriatçı gazetede ciddi ciddi köşe yazısı yazıyor ve okuyucularına bunları söyleyebiliyor.

Kadın çalışmamalı imiş!..

Kadın evden çıkınca şeytan gözünü ona dikermiş.

İslam, ailenin geçimini erkeğin omuzuna yüklemiş!

Adam yirminci yüzyılda değil, sanki 1500 yıl öncesinin Arabistan topraklarında yaşıyor.

İşte bu adamlar, bu kafalar günümüzde Fazilet Partisi'ne destek veriyor! Bunların günün birinde iktidar olduğunu düşünün. Allah korusun, ilk silleyi kadınlarımız ve genç kızlarımız yiyecektir.

Tıpkı Suudi Arabistan, İran ve Afganistan'da olduğu gibi.

Bunların gözünde kadın, sadece doğurmakla yükümlü bir yaratıktır. Okuması yazması olmasa da olur. Evinde oturacak, kocasının emirlerini yerine getirecek, onun bir dediğini iki yapmayacaktır.

O bir köledir.

***

Çalışmakta olan bütün kadınlarımıza hakaret ediyor. Üniversite öğrencisi olan türbanlı genç kızlarımıza bile ‘‘Evde oturun, sizin nenize gerek okumak’’ demeye getiriyor.

Bunları bütün Türkiye iyi bilmeli, iyi tanımalı. Bu adamların amacını herkes çok iyi kavramalı.

Vatandaş adeta uzayda yaşıyor! Bu dünyaya paraşütle inmiş. Kadın çalışırsa evindeki huzur yok olurmuş, Allah evi geçindirme görevini erkeğe vermişmiş!

Çalışmak, alın teri karşılığında para kazanmak kadar kutsal bir şey olabilir mi? Kadın niçin çalışmayacak? Kocasının kazancı yetmiyorsa, bütün aile aç mı kalacak?

Bazı özel hastanelerde türbanlı kadın doktorlar ve hemşireler görev yapıyor. Bunları eve mi hapsedeceksiniz?

Bu sözleri İslam'ın hangi kurallarına göre yazıyorsun?

Nerede, hangi ayetlerde var bu sözler?

Kaldı ki, Türkiye'de bu akımların başını çeken Necmettin Erbakan'ın karısı Nermin Erbakan bile zamanında çalışmıyor muydu? Erbakan'ın sekreteri iken evlenmediler mi?

***

Evet, bu kafaları çok iyi tanımak gerekiyor. Bunlar yalan dolanla insanları kandırmaya kalkışan din tüccarları, din bilgisinden bile yoksun köşe yazarlarıdır.

Kadın evden çıktığında, şeytan ona gözünü dikermiş!

Bunlarda bir hastalık daha vardır. Her kadının fahişeliğe eğilimi olduğunu zannederler. Kadına asla güvenmezler. Hele bu açıdan, en yakınları olan erkeklere bile hiç güvenmezler.

Ve bu gibi sözleriyle milyonlarca kadınımızı, milyonlarca genç kızımızı ve Türk anasını rencide ederler.

Ama Türk toplumunun sağduyusu, bu yobaz kafaların bağnazlığını çoktan aşmıştır. Bunlar 20-25 bin adet satabilen şeriatçı gazetelerde yazarlar ve kendi okurlarının çoğu tarafından bile ciddiye alınmazlar.

***

Şimdi bu adamın sözünü ettiğim yazısından bir cümle daha alıyorum:

‘‘Ahirzamanın fitnesinde (zamanımızın fitnesinde) en dehşetli rolü oynayanlar, kadınlar tayfasıdır. Bu fitne günümüzde umumi bir bela olmuştur.’’

Artık söylenecek söz kalmadı.

Bunlar resmen kadın düşmanı. Dahası, kadın görünce dayanamayan ve akıllarına hep kötü şeyler getiren tipler. O yüzden kadınların erkeklerle el sıkmasını, erkeğin kadını veya kadının erkeği görmesini yasak etmişler!

Ama bu yöntemleri cingözlükle aşmanın da yolları var! İran'da olduğu gibi, mollaya 15 dakikalık nikâh kıydırırsınız, kadınla işinizi bitirdikten sonra molla sizin boşanma işleminizi de yapar.

Böylece Allah'ı kandırmış, işi kitabına uydurmuş olursunuz!

Parasını ödemek koşuluyla!



Yazarın Tüm Yazıları