Nafaka zengini dullar Bodrum gecelerinde

BODRUM bu yıl yine ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Cevat Şakir’in ‘Başka yerde nur içinde yatılacağına, Bodrum’da nur içinde yaşanır’
dediği Bodrum’da eğlence yerleri tıka basa dolu, insanlar çılgınca eğleniyorlar.

İstanbul sosyetesinin ünlü isimleri, gündüz denizde, geceleri de Bodrum barlarında, sabahın ilk saatlerine kadar, günlerini gün ediyorlar...

Bunların, vergiyle algıyla da pek ilgileri yok. Hatta parayı su gibi harcayan bu kişilerin, çoğu vergi mükellefi bile değiller!.. Kendilerine ‘Arkadaş, sen kimsin necisin. Bu değirmenin suyu nereden geliyor?’ diye soran da yok!..

ÜNLÜ DULLARIN VERGİSİ

Bakıyoruz, İstanbul sosyetesinin ünlü dulları da Bodrum’dalar. Bir süre önce, 11 yıllık eşi, işadamı Shery Shahnavaz
’dan boşanarak, 140 trilyonluk servete sahip olan, Ceyla Gölcüklü de dahil, ünlü dulların çoğu Bodrum’da tatil yapıyorlar. Adeta geçmişin acısını çıkartırcasına, günlerini gün ediyorlar...

Bu arada bazı okurlarımız, trilyonlarca liralık nafakalar için, ne kadar vergi ödendiğini soruyorlar. Başka merak edenlerin de olabileceğini düşünürek açıklayalım, Türkiye’deki vergi yasalarına göre; nafakalar gelir vergisine tabi değil (Gelir Vergisi Yasası Md. 24/8). Boşanma nedeniyle ödenen tazminatlar ve verilen gayrimenkuller de vergiye tabi değil.

EN YÜKSEK NAFAKALAR

Boşanma davalarında, şimdiye kadar en yüksek tazminatı 76 yaşındaki Summer Redstone
ile 52 yıldır evli olan 74 yaşındaki Phyllis Redstone talep etmiş. Dilekçesinde, ‘kocasının kendisini aldattığını’ belirten Phyllis, 3 milyar dolar tazminat istemiş. Davanın açıldığı Middlesex kenti mahkemesinin esas aldığı Massachussets yasalarına göre, boşanmak isteyen kadın, kocasının servetinin yarısını talep edebiliyor.

Dünyanın sayılı zenginleri arasında gösterilen ünlü Playboy Kerim Ağa Han’ın, bir yıl ayrı yaşadığı eşi Prenses Begüm de, eşinin çapkınlıklarından bıktığını belirterek, boşanma karşılığında yaklaşık 1 milyar dolar nafaka istemişti.

General Electric’in 21 yıllık başkanı Jack Welch ise, boşandığı karısı Jane Welch (Beasly)’e tam 350 milyon dolar nafaka ödedi.

REKOR KAŞIKÇI’DA İDİ

Yakın zamana kadar, bilinen en yüksek boşanma tazminatı, Adnan Kaşıkçı
tarafından boşandığı eşi Süreyya’ya ödenen 874 milyon dolarlık tazminat idi. Son yıllarda, milyar dolar ve üzerine çıkan nafakalarla, Kaşıkçı’nın rekoru da kırılmış oldu.

Boşanmayla başladık, yazımızı da bir boşanma fıkrasıyla bitirelim.

Boşanma davasında hakim kararı açıklar;

- Mahkememiz, adı geçen hanıma ayda 300 dolar nafaka ödenmesine karar vermiştir.

Koca sevinçle öne atılır:

- Güzeel!.. Ara sıra ben de uğrar 5-10 dolar veririm.
Yazarın Tüm Yazıları