Müzisyenlerde şeytan tüyü mü var?

Şarkıcı ve müzisyen takımında izahı kolay olmayan bir çekicilik var. Müzik aleminin ünlüleri, henüz buluğa erişen kızları, genç kadınları mıknatıs gibi çekme becerisine sahip. Bu yeni bir oluşum değil.

Sinatra’dan Elvis’e ve The Beatles’a düzinelerce şarkıcı ve grubun konserlerinde kadın hayranlarının çığlıkları, bayılıp ayılmaları film arşivlerinde. Sinema ve moda aleminde de, müzisyenlerle evlilik yapan pek çok şöhretli kadın var.

DEDİKODU haberleri arasına sıkışmış kısa bir duyuru: Nişanlısı Kid Rock’u terk eden Pamela Anderson, eski kocası Tommy Lee’ye döndü.

Pamela Anderson’la tek taraflı aşinalığım ’Baywatch’ (Sahil Güvenlik) dizisinin gösterildiği yıllara uzanıyor. Kış aylarında binaların tepesine çökmüş bulut kümelerinin görüntüsünden içim bunaldığında evde Sahil Güvenlik dizisini izlerdim. Uçsuz bucaksız plajlar, turkuvaz mavisi okyanus, deniz kayakçıları, sörfçüler, tekneler, bir diğeriyle cazibe yarışına girmiş cankurtaranların öyküleri kış ortasında yaz mevsiminin ihtişamını çalışma odama taşımaya kafi gelirdi.

Baywatch dizisinde Pamela’nın ayrı bir yeri vardı. Silikonlu göğüslerin poster yıldızı, yerkürenin dört bir köşesinde en popüler Hollywood oyuncusu idi. Dizi sona erince şöhretini göğüslerine borçlu kadın, sürekli tartıştığı kocası Tommy Lee’den ayrılmak üzere mahkemeye başvurdu. İlk duruşmanın çıkışında çekilen bir fotoğrafında, kalın gözükler ardında Pamela’nın iki gözü altındaki morluklar dikkati çekiyordu. Muhabirlerin ‘Tommy dayak mı attı?’ sorusuna genç kadının verdiği ‘Hayır merdivenden düştüm, gözüm kapı tokmağına çarptı’ yanıtını okuyunca, tokmağın sağlı sollu iki gözü nasıl morarttığına aklım ermemişti.

Müzisyen Tommy, Hollywood aleminin belalı tiplerinden biriydi. Pamela kendisini sık sık döven kocasından boşanıp gene tanınmış bir şarkıcı olan Kid Rock’la nişanlandı. Ama aklı Tommy’de kalmış olsa gerek, yeniden ilk kocasına döndü.

*

KIZINI başıboş bırakırsan ya davulcu ya da zurnacıya kaçar, şeklinde eski bir darbımesel var. Zeynep Özal’ın aile muhalefetine rağmen davulcu Asım’a kaçıp evlenmesi basını uzun süre meşgul etmişti. Oysa bu konu Amerika’da çok daha yaygın.

Şarkıcı ve müzisyen takımında izahı kolay olmayan bir çekicilik var. Müzik aleminin ünlüleri, henüz buluğa erişen kızları, genç kadınları mıknatıs gibi çekme becerisine sahip. Bu yeni bir oluşum değil. Sinatra’dan Elvis’e ve The Beatles’a düzinelerce şarkıcı ve grubun konserlerinde kadın hayranlarının çığlıkları, bayılıp ayılmaları film arşivlerinde.

Müteveffa Prenses Margaret’in dahi son aşkı sıradan bir pop gitaristi idi. Kraliçe Elizabeth’in kızkardeşi Margaret, muhafazakar İngilizlerin dudak bükmesine rağmen oğlu yaşındaki müzisyeni Karayipler’de Mistique Adası’na kapatmıştı bir süre.

Şimdilerde kadınlar, konserlerde sahneye, telefon numaraları da eklenmiş, ‘Bu gece birlikte olalım’ yazılı katlanmış kağıtlar, sütyene iliştirilmiş otel odası anahtarları atarak, şarkıcı ve müzisyenleri baştan çıkarma çabalarını sürdürüyorlar. Peki ama nikah kıymaya ne dersiniz?

*

POPÇUSU, rapçisi, rockçısı, romantik şarkıcısıyla müzisyenler gözde bekarlar grubunda. Sinema ve moda aleminde müzisyenlerle evlilik yapan pek çok şöhretli kadın var. Bir tutam örnek verelim:

4 Oscar kazanmış aktrislerden Renee Zellweger, şarkıcı Kenny Chesney ile evli.

4 Gwyneth Paltrow ise Chris Martin’le evli.

4 Sinemanın en güzel kadınları listesinin tepesindeki Cameron Diaz, müzisyen Jared Leto’yu bırakıp N’Sync grubunun solisti Justin Timberlake’e oltayı attı. Britney Spears’ın eski sevgilisi Justin, kendinden sekiz yaş büyük Diaz’la nikah masasına oturmaya istekli görünmüyor.

4 Drew Barrymore, The Strokes grubunun davulcusu Fabrizi Moretti’yle evli.

4 Kate Hudson, Black Croews’un solisti Chris Robinson’la evli.

4 Heather Lockheart, ilkin Pamela’nın eski kocası Tommy Lee sonra Bon Jovi’nin gitaristi Richie Sambora’yla evlendi.

4 Jennifer Lopez, uzun süre rapçi Sean ’P.Diddy’ Combs ile yaşadı. Aktör Ben Affleck ile ilişkisi yürümeyince, Latin müziğin yıldızı Marc Antony’le nikah kıydı.

4 ‘Yüzüklerin Efendisi’nin yıldızı, Aero Smith’ten Steven Tyler’ın kızı Liv Tyler, çocuk sahibi olduğu Spacehog şarkıcısı Royston Langdon ile mutlu bir evlilik sürdürüyor.

4 Winona Ryder, bir dizi popçu ile birlikteliği sonunda Bright Eyes grubundan Conor Oberst ile yaşıyor.

4 Claire Danes, uzatmalı sevgilisi Avustralyalı müzisyen Ben Lee ile evlenme hazırlığında.

4 Alicia Silverstone, Christopher Jarecki ile beraber.

4 Lisa Hartman, halk türküleri şarkıcısı Clint Black’le yıllardır aynı yatağı paylaşıyorlar.

4 Model Patti Hansen, The Rolling Stones’un gitaristi Keith Richards ile yirmi yıldır evli.

4 Oscar ödüllü Julia Roberts’ın şarkıcı Lyle Lowett’le evliliği iki yıl sürdü.

4 Sahnelerin divası Cher de, pop-rockçı Gregg Allman ile iki yıl evli kaldı.

4 Supermodel Heidi Klum, zenci şarkıcı Seal ile evliliğini yakında doğuracağı çocuğuyla perçinleyecek.

4 Kate Moss ise rockçı Pete Doherty ile İbiza Adası’nda evlenmeye hazırlanıyor.

Bunca şöhretli kadını çekmeyi başaran şarkıcı-müzisyen takımında şeytan tüyü mü var, ne?
Yazarın Tüm Yazıları