Mustafa Kutlay: İnternet 2 milyon çifti başgöz etti

Mustafa KUTLAY
Haberin Devamı

İNTERNET üzerinde tanışıp evlenenlerin sayısı hızla artıyor. ABD'de Michigan Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, son 5 yılda tüm dünyada internet üzerinde tanışarak evlenenlerin sayısının 2 milyon çifti aştığını ortaya koydu.

Araştırmaya göre, siber evliliklerin önemli bölümü ABD kıtasında ve Avusturalya'da gerçekleşti.

Uzmanlar, dünyanın dört bir tarafından yoğun ilgi gören çöpçatan sayfalarına, günlük bağlanma oranının, bilimsel sayfaların 5 katı olduğunu açıkladılar.

Kendisine bir eş arayan internet kullanıcısı, web safyasını açtığında, karşısına çok sayıda fotoğraf çıkıyor. Gençler daha sonra bağlantı yaptığı çöpçatan sayfalarında aradığı vasıflara sahip kişiyi tercih ediyor. Tercihine karşı taraftan olumlu yanıt gelirse, aralarında kişisel yazışmalar başlıyor. Kişisel yazışmalarla başlayan kaynaşma, evlilik tarihinin belirlenmesiyle noktalanıyor.

İnternet üzerinde uygun eş arayanlar için geliştirilen özel bilgisayar programları da bulunuyor. Bunlardan biri olan Match adlı yazılım, eşlerin gelecekte neden dolayı tartışacaklarını bile belirleyebiliyor.

Match, bunu yaparken her iki kişiye de ayrı ayrı bir test uyguluyor. Bu testten alınan cevapları, astrolojinin de içinde bulunduğu bir takım bilimsel yöntemlerle analiz eden bilgisayar programı çiftler için bir değerlendirmeye ulaşıyor.

Bu değerlendirmede, çiftlerin birbirine uygun olup olmadıkları, ilişkilerinde nelere dikkat etmeleri gerektiği gibi unsurlar yeralıyor. Match yazılımı, sonuçlar uygun değilse çiftlere evlenmemelerini öneriyor. Hatta, evlenmeleri halinde ne kadar bir süre sonra ve ne gibi sorunlardan dolayı ayrılmak zorunda olacaklarını bile söyleyebiliyor.

Konuşan

fotoğraflar

TÜRKİYE Distribütörlüğünü Genpa Com'un yaptığı Creative'in Webcam Go adlı yeni ürünü sayesinde artık fotoğraflar da konuşacak. Hem dijital fotoğraf makinası hem de bilgisayar kamerası olarak kullanılabilen bu ürün üzerindeki mikrofonla çekilen fotoğraflara ses dosyası ekleyebiliyor. Ürünün Türkiye'deki satış fiyatı 189 dolar.

Havada giden tren

JAPONLAR, hızlı tren konusundaki öncülüklerini yeni bir adımla pekiştirmeye hazırlanıyor. Tohoku Üniversitesi'nin yaptığı bir çalışma sayesinde, artık trenler bir koridor içinde havada gidebilecek. 2020'de hayata geçmesi planlanan projeye göre, trenlere yerleştirilen özel jet motorları sayesinde bu araçlar saatte 550 kilometrelik bir hıza ulaşabilecek.

Yazarın Tüm Yazıları