Muhteşem Yolculuk Selanik’te sona erdi

KAPADOKYA’daki başlangıç çekimlerine katıldığım Türkiye ve Yunanistan’ın tarihi-turistik yerleri, yemekleri, müziği gibi kültürel özelliklerinin işlendiği Muhteşem Yolculuk programının çekimleri Topkapı Sarayı’ndan sonra gidilen Selanik’de tamamlandı.

Haberin Devamı

Ekip, Türkiye- Yunanistan arasındaki en önemli durak olan İzmir’e de gelmiş ve burada 3 gün kalarak İzmir ve çevresini de programına dahil etmişti. Türkiye-Yunanistan tarihi açısından önemli olan bir diğer şehir ise Selanik. O nedenle Muhteşem Yolculuk’un çekimleri tüm Ege kıyıları ve Yunan Adaları’ndan sonra Selanik’te son buldu.
Yapımcı Erdal Murat Aktaş’ın anlattığına göre Selanikliler çekimlere büyük ilgi göstermiş. Bunun bir sebebi de ünlü tiyatrocu ve oyuncu Selçuk Yöntem’in Selanik çekimlerine konuk olmasıymış. Aşk-ı Memnu dizisinin Yunanistan’da yayınlanması ve çok sevilmesi nedeniyle Selçuk Yöntem’e gösterilen ilgi program çekimlerini aksatmış.
Sunucuları Sinem Yıldırım, Maria Ekmekçioğlu, Alex Afthonidis olan programın ekibi Selanik Başkonsolusu Tuğrul Biltekin ile Atatürk’ün doğduğu evi ziyaret edip çekimler yapmış. Selanik Belediye Başkanı Yiannis Butaris de Muhteşem Yolculuk ekibine kahve ikram edip çekimlere katılmış.
Sunuculardan, Alaçatı’daki Maria’nın Bahçesi’nin sahibi Maria Ekmekçioğlu ise Selanikli olmanın verdiği avantajla şehirde müthiş çekimler yapılmasını sağlamış ve en meşhur tatlarından olan deniz ürünleriyle enfes bir yemek yapmış.
Türk- Yunan dostluğuna ve işbirliğine büyük katkı sağlayacak olan Muhteşem Yolculuk projesi ocak ayında her iki ülkede 13’er bölüm olarak yayına girecek. Her bölümde, benim de olduğum gibi, farklı konuklar programa dahil oldu. Başlar başlamaz haberini vereceğim...

Haberin Devamı

Haklıymışsın Duygu Asena bu ülkede kadının adı yok

YARGITAY, 13 yaşındaki kız çocuğunun kendisine tecavüz eden 26 sapıkla kendi rızasıyla olduğuna kanaat getirmiş. 13 yaşında bir çocuk... Kendinizi o yaşta düşünün... Çok şey bildiğinizi zannederken aslında ne kadar korumasız, tecrübesiz ve tehlikelerden habersiz olduğunuzu yetişkin olunca anlamadınız mı? Peki ya bu kararı verenler, herhalde onlar hala 13 yaşlarında kalmışlar ki, bunun ne kadar büyük bir travma olduğunu ve bir çocuk üzerindeki etkisini anlayamıyorlar.
Ülkemizde töre cinayetlerine, çocuk yaşta gelinlere, kadına şiddete engel olmaya çalışırken daha adalet sistemimizi bile kendimize inandıramamış olmak çok moral bozucu.
Duygu Asena haklıymış, Türkiye’de gerçekten kadının da, kız çocuğunun da adı yok...

Haberin Devamı


Bu hafta Marmaris’te yat yarışındayım

Siz bu yazıyı okurken ben Lemonade ekibi ve teknemiz By Farr Lemon ile Uluslararası Marmaris Yat Yarışları’nda yarışıyor olacağım. Bu yıl 22’ncisi düzenlenen yarışlara 15 ülkeden 151 yat ve bin 200 kişi katılıyor. İlk günü birinci tamamlayan ekibimiz bakalım yarışların bitiminde nasıl bir sonuç alacak?

Kurtarma ekipleri:Adsız kahramanlar

Van depreminde olduğu gibi afet bölgelerinden gelen tüm görüntülerde hep kurtarılanlara odaklanıyoruz doğal olarak. Kendi hayatlarını hiçe sayarak onları kurtarmaya çalışan ekiplere pek de dikkat etmiyoruz. Oysa bu ekipler çoğunlukla bunun için özel eğitilmiş ve felaket anlarında her şeylerini bırakıp oraya koşup insanlara yardım eden gönüllülerden oluşuyor. Zaten büyük bir kaosun hakim olduğu bölgede uyumadan, yemeden, içmeden ve hiç yıkanmadan çok güç koşullarda günlerce kalıyorlar. Her biri adsız birer kahraman...
İşte bu pazar onlardan birkaçını tanıtacağım sizlere...
İyi ki varlar ve iyi ki bu kadar cesurlar...

Yazarın Tüm Yazıları