Mücevherler yola çıktı

Cengiz Abazoğlu, 2009 Haute Couture Yaz koleksiyonunu 26 Ocak’ta Paris Haute Couture Moda Haftası bünyesinde dünyaca ünlü dev markalarla birlikte sergileyecek.

Defile hazırlıkları sebebiyle zamanının çoğunu Paris’te geçiren ünlü modacıya bir iyi haber de ısviçre’den geldi. Müdavimleri arasında ıngiliz ve Monaco Kraliyet Aileleri’nin de bulunduğu dünyaca ünlü mücevher markası Adler, takılarıyla Paris’te Abazoğlu’nun yanında yer alacak. Mücevher koleksiyonu ile Abazoğlu’nun tasarımları arasındaki uyumdan çok etkilenen Adler yetkilileri, defilede kullanılmak üzere 6 milyon euro değerindeki takıların ısviçre’den Fransa’ya gönderilmesi için harekete geçti. Böylece Abazoğlu, uluslararası bir platformda saygın bir mücevher markasıyla yan yana gelerek bir ilke imza atmış olacak. Görsel bir şölene dönüşecek olan defilede ünlü manken Deniz Akkaya da 2009 Haute Couture Yaz koleksiyonunun çekimleri için uzun bir aradan sonra kamera karşısına geçerek arkadaşı Abazoğlu’nu yalnız bırakmayacak.

Manken bakmaya gitti

Dilek Hanif, Paris Haute Couture Moda Haftası’nda 27 Ocak günü sergileyeceği defilenin ön hazırlıkları için bir hafta öncesinden Paris’e uçtu. Hanif, üç gün boyunca defilesinde görev alacak mankenleri seçecek. Üç gün içerisinde yaklaşık 200 mankenle görüşeceğini söyleyen ünlü modacı, defilede 20 mankenin podyuma çıkacağını ve farklı milletlerden farklı yüzler seçeceğini belirtti. Hanif, defilesinde birçok Türk mankene görev vermek istediğini ancak alınması gereken çalışma izinleri ve maliyetlerden ötürü Türkiye’den sadece Cansu Dere’yi davet edebildiklerini söyledi.

FB’li Selçuk’un partisi GS’li Karan’ın mekânında

Fenerbahçeli futbolcu Selçuk şahin, yeni yaşını Galatasaraylı Ümit Karan’ın işletmeciliğini yaptığı Maçka’daki Frame Bar’da kutladı. Roberto Carlos, Ali Bilgin, Vederson, Önder Turacı, Semih şentürk, Daniel Güiza başta olmak üzere Fenerbahçeli futbolcuların büyük ilgi gösterdiği partiye yeni aldığı Mercedes marka otomobili ile gelen yeni evli Emre Belözoğlu’nun eşini getirmemesi ise dikkat çekti.

Astoria’dan hediye yağmuru

Astoria, birinci kuruluş yıldönümünü renkli etkinliklerle kutlamaya devam ediyor. Angelina Jolie ve Brad Pitt gibi ünlülerin tercihi olan CIRRUS SR20 tip özel uçak hediye kampanyasıyla birinci kuruluş yıldönümü kutlamalarını başlatan alışveriş merkezi, “Astoria Hediye Çemberi” ile 23-24-25 Ocak tarihlerinde ziyaretçilerine çeşitli hediyeler dağıtacak. Astoria ziyaretçilerinden gün içinde toplam 50 TL ve üzeri alışveriş yapanların birbirinden değerli hediyeler kazanabileceği Astoria Hediye Çemberi, 1. yaş pastasının kesilmesiyle dönmeye başlayacak. Çekilişe katılan ziyaretçiler arasından üç şanslı çifte Setur tarafından Rixos Premium Hotel’de muhteşem bir hafta sonu tatili hediye edilecek. Astoria Hediye Çemberi’ne katılanlar ayrıca dizüstü bilgisayar, iPhone, çamaşır makinesi, fırın, elektronik aletler gibi hediyeler kazanabilecek.

Maçka’da yeni bir

Maçka’da Good Mood Lounge adlı yeni bir mekân açıldı. Patron Niso Nahum, dünya lezzetlerini tadabileceğiniz ve tüm yiyeceklerin ev yapımı olduğu Good Mood Lounge’da her salı “The Way We Were” geceleri düzenlendiğini belirtiyor. Mekânın işletmeciliğini ise yılların deneyimli ismi Selma şeşbeş yürütüyor.

1 numara

Suat Ateşdağlı, yabancı albüm satışlarında 1 numaraya yükseldi! D&R, 2008 yılının yabancı albüm satış rakamlarını açıkladı ve ilk kez bir DJ’in albümleri ilk iki sırada yer aldı. “Reina” ve “Bosphorus Night” albümleri ile birinci ve ikinci sıralarda yer almayı başaran Suat Ateşdağlı, “Bu başarı, müziğe olan aşkımın ispatıdır” diyor.

Kural tanımayan yazar İstanbul’da

Ve Diğer şeyler Topluluğu ile Galata Perform tarafından, farklı uluslara mensup tiyatro sanatçıları ile eleştirmen ve akademisyenleri bir araya getirmek amacıyla düzenlenen “Yeni Metin Yeni Tiyatro” projesi kapsamında, Romanyalı oyun yazarı Gianina Carbunariu ıstanbul’a geldi. Toplum içi çatışma ve zıtlıklara sert bir üslupla dikkat çeken Carbunariu’nun 31 Ocak Cumartesi günü saat 15.00’te “Kebap” adlı oyunu, Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampusu Tiyatro Salonu’nda ücretsiz olarak seyredilebilecek.

Erin Brockovich geliyor

Tüm dünyada binlerce hayranı bulunan, ünlü oyuncu Julia Roberts’ın da hayatını oynayarak Oscar kazanan Erin Brockovich, özel bir konferans kapsamında ilk kez Türkiye’ye geliyor. Çevre konusunda açtığı dava ile 333 milyon dolarlık rekor bir tazminat kazanan ve bu parayı dava konusu olan 600 kişiye dağıtan, bu hareketiyle de ABD’de bir kahraman olarak görülen Erin Brockovich, 2 şubat’ta Conrad Otel’de yapılacak olan “Labirentten Çıkış” isimli konferansa katılacak. Dünya çapında, zorluklarla başa çıkmaya yönelik toplantı ve seminerlere konuşmacı olarak katılan Brockovich, özellikle cemiyet hayatının ünlü kadınları tarafından dört gözle bekleniyor.

Unutulanlar için söyleyecek

Leman Sam ve Barbaros Büyükakkan, Alzheimer hastaları yararına bu akşam Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda konser verecek. şişli Belediyesi ve Alzheimer Derneği işbirliği ile düzenlenecek olan konserin amacı, dün yapılan bir toplantıyla basına duyuruldu.
Toplantıya, Leman Sam, Barbaros Büyükakkan, Alzheimer Derneği Başkanı Prof.Dr. Mustafa Emre, Alzheimer Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Zafer Kozanoğlu, şule Argüder ve Fügen Kural da katıldı.
Toplantıda konuşma yapan şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, ülkemizde Alzheimer hastalarının sayısının her geçen gün arttığına dikkat çekerek, “Unutulmak, unutmaktan daha kötü. Unutanları unutmayalım” dedi. Konserden elde edilecek gelirle şişli’deki Alzheimer hastalarının bakımı için özel bir eğitim kursu açılacağını söyleyen Sarıgül, tüm ıstanbulluları konsere çağırdı.
Yazarın Tüm Yazıları