Meclis’te özlenen tablo

BÜTÇE görüşmeleri nedeniyle 14 gergin günü geride bırakan Meclis, gözden kaçan sıcak diyaloglara da sahne oldu.

Haberin Devamı

Kabinede ılımlı yapısıyla bilinen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın Kentsel Dönüşüm Yasası ile ilgili Meclis’teki diyalogları özlediğimiz sahneleri geri getirdi.
Bakandan önemli vurgu
Depremden sonra sürekli bölgede bulunan ve her kesimden görüş alan Bayraktar, geçtiğimiz pazartesi günü Meclis’te grubu bulunan CHP, MHP ve BDP Grup Başkanvekilleri ile görüştü. Aldığım bilgiye göre Bayraktar, muhalefetten önümüzdeki günlerde Meclis’e gelecek olan Kentsel Dönüşüm Yasası ile ilgili destek istedi. “Kentsel dönüşüm partiler üstü bir meseledir” diyen Bayraktar, muhalefet temsilcilerine “Dönüşümü belediyelerle birlikte ortak bir anlayışla yapmalıyız. Bu konuda desteklerinizi bekliyoruz” dedi. Muhalefet kanadının da Bayraktar’ın taleplerine sıcak yaklaştığını öğrendim.
Uzlaşmayla çözülecek
Bayraktar’ın bu temasları özellikle Van’daki problemlerin çözülmesi için gerekli olan “uzlaşmayı” kısa süreli de olsa sağlamış oldu. Meclis’teki bu sahneler ortada dağ gibi duran sorunların kızarak, küserek veya tartışarak değil konuşarak halledileceğini de bize göstermiş oldu.

 

Yazarın Tüm Yazıları