Matematik belirleyecek

Güncelleme Tarihi:

Matematik belirleyecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2016 22:21

TEOG sınavları dün başladı. Öğrenciler ilk gün Türkçe, matematik ve din kültürü sınavlarında ter döktü. Eğitimciler, sonucu matematikteki başarının belirleyeceğini vurguladılar.

Haberin Devamı

8’İNCİ sınıfların katıldığı ikinci dönem Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ortak sınavları dün başladı. İlk gün oturumlarının ardından Fen Bilimleri Eğitim Kurumları uzmanlarının değerlendirmeleri özetle şöyle:

TÜRKÇE: “Beklendiği gibi anlam bilgisi ağırlıklı sorulardan oluşmaktaydı. Hatalı soru yoktu. Genel olarak soru köklerini dikkatle okuyan çocukların zorlanmayacağı görülmektedir.”

MATEMATİK: “Sorular müfredata uygundu. Geçen yıllara göre daha zor ve seçici olduğu gibi işlem kabiliyetinin sergilendiği, aynı zamanda okuduğunu anlamaya yönelik sorulardan oluşmaktaydı. Sorularda herhangi bir hata bulunmamaktaydı. Zamanı doğru yönetebilen öğrencilerin de farklarını ortaya koyacakları bir sınav olduğu düşünülmektedir. Sonuçta belirleyici olacaktır.”

Haberin Devamı

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ: “Sorular müfredata uygundu. Anlam bilgisi ve yorum gücünü ölçmeye yönelik sorular ağırlıktaydı. Kolay diye nitelenebilecek sorulardan oluşan bir sınav.”

TEOG sınavına giremeyen ve geçerli mazeretini belgelendiren öğrenciler, 14-15 Mayıs tarihlerinde mazeret sınavlarına girebilecek. Sınav sonuçları, haziran ayı içerisinde e-okul sisteminde açıklanacak. TEOG soru ve cevapları ise yarın Hürriyet’te olacak.

Bakanlık, dünkü Türkçe ile matematik soru ve cevaplarının bir internet sitesinde yayınlanması üzerine harekete geçti.

MARATON SÜRÜYOR

TOPLAM 1 milyon 167 bin 854 öğrencinin katılımının öngörüldüğü TEOG bugün de devam ediyor. Öğrenciler bugünkü ikinci oturumda fen ve teknoloji, inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil sınavlarına girecekler. Her oturum sırasıyla 09.00, 10.10 ve 11.20’de başlayacak. Tüm oturumlar 12.00’de sona erecek. Her ders için 20 soruluk A, B, C, D kitapçık türleri kullanılacak ve oturumların her biri 40 dakika sürecek.

TÜRKÇE KOLAYDI, MATEMATİK AĞLATTI

ÖĞRENCİLERİN İLK GÜN YORUMLARI ŞÖYLE:

Doğa Şengül: Din kolaydı. Matematik sınavından sonra ağladım. Türkçe’de iki şık arasında bırakan çelişkili sorular vardı. İlk TEOG’a göre zordu.
Gamze Tuptup: Sınavlar genel olarak kolaydı ama Türkçe’de bazı sorular çelişkiliydi.

Haberin Devamı

Şeyma Suna Erdoğan: Matematik gerçekten çok zordu. Birkaç soru hariç çoğu zor soruydu. Ağlayanlar oldu. Birinci dönemki matematik testi daha kolaydı.(Esra ÜLKAR – Gülseven ÖZKAN)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!