Masum mu kışkırtıcı mı

Bundan iki yıl öncesine kadar gardıroplarımızda sadece beyaz bir gömlekten ibaret olan bu renk, bu yaz, hatta önümüzdeki kış, tepeden tırnağa tüm kombinasyonları etkisi altına alıyor. Hem de hiç olmadığı kadar feminen bir dokunuşla...

Saflığın ve temizliğin sembolü beyaz, yaz koleksiyonlarında tasarımcılar tarafından baş tacı edilirken, kendini ifade eden sıfatlara, kışkırtıcı, feminen gibi kelimeler ekliyor. 50’li yılların romantizmiyle 2000’li yılların yalın ve sofistike ruhunun bir araya geldiği yeni sezonda, bundan iki yıl öncesine kadar sadece haute couture’de öne çıkan beyaz, artık günün her saatinde, hem de farklı tarzlar için vazgeçilmezliğini ortaya koyuyor.

Zaman zaman siyahın eşlik ettiği tasarımlarda, bu yaz Bluemarine, Miu Miu, Prada, Louis Vuitton gibi hem giysi hem de aksesuvar konusunda iddialı markalar bu masum rengin gücüne inanıyor. Gündüzleri koton-keten karışımlarının, geceleri ise ipek, vual ve şifonların öne çıktığı kombinasyonlar, işlemeli kemerler, kalın bileklikler, fularlar, kemerler, kimi zaman ise saten fiyonk bağcıklarla süsleniyor.

Birçok koleksiyona damgasını vuran romantizm, yeni sezonda beyazla gerçek kimliğini gösterme şansı buluyor. Romantizme eşlik eden detaylar arasında bedene oturan etek uçları hareketli elbiseler, ipek bluzlar, dantel-ipek karışımı üstler, etekler, boyunda ve bel bölgesinde kullanılan fiyonklar öne çıkıyor.

Tarzınız hangisi

"Beyaz giymek cesaret ister" diyenlere tasarımcılar farklı çözümler öneriyor. Aslında beyazı herkes giyebilir. Doğru zamanda, doğru parçaları bir araya getirmek şartıyla...

Sportif

Beyaz gömleklerin, özellikle bu gömleklerin elbise versiyonlarının ön plana çıkacağı kombinasyonlarda, dar eşofmanlar, yelekler, boyunda triko atkılar kullanabilir, bu parçaları beyaz spor ayakkabılarla tamamlayabilirsiniz. Gece içinse bu seçimlere kısa parlak bir ceket eklemek yeterli!


Casual

Yazın giymekten en keyif alacağınız parçalarıyla romantik ve günün her saatine uygun rahat bir tarz oluşturabilirsiniz. Dantel ve ipeğin başrol oynadığı sezonda, koton-keten karışımlı sportif takımlar, ince trençkotlarla tamamlanıyor. Büyük valiz tipi çantalar, şık botlar, iri kemik gözlükler şıklığınızın tamamlayıcısı.


Trendi

Trendleri yakından takip ediyorsanız, şortlar, bermudalar, bol kesimli düşük belli pantolonlar, işlemeli ipek tunikler, iri kolyeler, kapri jean’ler üzerine giyilen militer kısa ceketler gardıroplarınızda mutlaka bulunmalı.


Çiçek, en güzel hediye

Blumarine, Miu Miu, Kenzo gibi tasarımcıların her koleksiyonlarında yer verdiği çiçek desenler bu yaz aksesuvarlarda yine yoğun kullanılıyor. Sezonun en modası çiçek desenli diz hizasındaki nostaljik etkili mantolar...

Kışın brokarlarla tasarlanan ceketler yerini bu yaz kaftan tarzı ceketlere ve gömleklere bıraktı. Bu yaz, tasarımlarda çiçekler olabildiğince büyük kullanılmış.

Aksesuvarlarda bolca kullanılan bu desenler, özellikle yazın süet dolgu topuklu ayakkabılarda jean’lerle şık bir ikili olacak!

Yeni romantikler

2006 ilkbahar-yaz sezonunda yeni romantizm temasıyla son derece nostaljik, feminen ve kullanışlı bir koleksiyon hazırlayan Machka, yalın çizgilere sahip kombinasyonları ile zevk sahibi tüm kadınlara sesleniyor. Günün her saatinde giyebileceğiniz bu tasarımlarda, fiyonklar belde, boyunda, şık bir detay olarak her yerde...

ALIŞVERİŞ SEPETİ

40’lı yıllar geri dönüyor

Diesel yeni sezon koleksiyonlarında Amerika’nın 1940’lardaki pırıltısını Japon egzotizmi ile buluşturuyor. Kadınlarda feminenliğin altını çizen koleksiyonda, baskılı şifon elbiseler, saten biyelerle süslenen ceketler dışında spor mini şortlar, antika altın düğmeler kullanılmış deri üstlerle tamamlanmış. Diesel, parlak kumaşlara yer verdiği tasarımlarında çikolata, haki ve indigo tonları dışında, beyazı da yoğun olarak kullanıyor.

Bikini 60 yaşında

İlk kez 5 Haziran 1946’da makine mühendisi Louis Reard tarafından görücüye çıkarılan bikini bugün 60. yılını kutluyor. Triumph International da modaya damgasını vuran bu giysinin 60. yılını kutlamak için bugünkü Chicago serisinin bir parçası olarak Chicago Retro Bikini’yi piyasaya sürmüş. Vücutla mükemmel uyumu, tasarımları ve renkleriyle bu seri, Lycra’lı dokusuyla bu yılın favorilerinden biri olacak.
Yazarın Tüm Yazıları