Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı ÇimenYazarın Tüm Yazıları

Maskülen dünyaya sevgiler

Erkeklerden ilham alan ve erkekler için yaratılan yeni bir yaşam formülü: Damat Tween LIFE, dün gece Rahmi Koç Müzesi’nde yapılan bir tanıtımla maskülen dünyaya sevgilerini yolladı!

Yıllardır uluslararası tekstil platformunda Damat-Tween-ADV ve D'S Damat gibi global markalar yaratarak erkek modasını yönlendiren Orka Group, bu kez onların kalbini mobilya ve aksesuvarlarla çalmaya hazırlanıyor.

Bu projede, gerek yurtdışındaki eğilimler, gerekse tamamlayıcı tasarım objelerine yönelik belli bir açık gözlenerek yola çıkılmış. Tasarım odaklı stratejisini, Özlem Yalım ve Reha Erdoğan tarafından hazırlanan çok özel bir koleksiyonla bambaşka bir boyuta taşıyan grup, her biri erkeksi izler taşıyan yepyeni ürünler yaratmış.

İlk kez geçtiğimiz Eylül ayında İstanbul Tasarım Haftası'nda görücüye çıkan bu çalışmalar, bir erkeğin yaşam senaryosunun içerisinde bulunabilecek her obje için yeni bakış açıları ve tasarım önerileri sunuyor.

Koleksiyonun ilk olarak mobilya grubu tanıtılıyor. Aydınlatma elemanları, kişisel eşyalar ve aksesuvarlar, mobilyalardan sonra yavaş yavaş kendini göstermeye başlayacak. Tasarımcıları, bu mobilyalarda klasik bir yaklaşımlarının olmadığını, amaçlarının mekánlara özgünlük ve ruh katacak, bazen asil, bazen esprili, bazen de fonksiyonel bir dokunuş yaratan kişilik ve stil sahibi ürünleri erkeklerin yaşamına sokmak olduğunu söylüyorlar. Bütün ürünlerin ardında erkeklere yönelik, hayatlarına dair hikayeler var.

PEMBE YOK BONCUK YOK

Royal, Ethnic, Trendy ve Active çizgilerinde toplanan tasarımlar, tarz sahibi erkeklerin ihtiyaçlarına ve yaşam senaryolarına göre geliştirilmiş. İlk iki seride yer alan ürünler bir erkeğin sahip olduğu gücü, asaleti, ağırlığı, üretkenliği, ruhunun mistik ve derin yanlarını, kültüre olan yakın ilgisini yansıtıyor.

Diğer iki seridekiler ise, çocuksu, hareketli, cesur ve esprili yönlerine hitap ediyor. Simgesel olarak tasarım çizgisine yansıyan erkeksi formlar, masif ahşap, koyu renk cile, deri ve metal gibi malzemelerle bu gücü daha yoğun hissettiriyor.

Projenin geleceğinde kişiye, mekana ve konsepte özel üretimler ve kontrat projeler daha ağırlıklı olarak yer alacak.

Yaşadıkları mekánlara kendi kişiliğini yansıtmak isteyen erkekler Damat Tween LIFE'la beraber; pembesiz, boncuksuz, tülsüz ve sade mekánlarda yeni yaşam formülleri üretmeye başlayabilirler.

Orka Group; Tel: (0212) 314 23 92

Paket çok önemlidir

İstanbul Modern'in içindeki Modern Dükkán'da sanata destek adına yılbaşı hediye seçenekleri, özel paketlerle sunuluyor. Basic, Silver ve Gold hediye paketlerini tercih edebilir veya istediğiniz ürünleri seçerek kendi hediye paketinizi oluşturabilirsiniz. Fikret Mualla sergisinden cebinizde izler taşımak isterseniz, yılbaşı için hazırlanan ajandalara bir göz atın.

Tel: (0212) 334 73 90

Kahverengi kış

Marks&Spencer ev koleksiyonu giderek genişliyor. Bu sezon koleksiyona damgasını vuran renk kahverengi. Kahverenginin sıcak tonlarında gezinen kürklü yastık ve battaniyeler, kadife minderler, abajurlar ve vazolar bir bütünlük içinde. Taşlı ve pırıltılı çerçeveler yeni yıl hediyeleri için iyi bir seçim olabilir. Tel: (0212) 337 13 33

Hamam'da parlayın!

Hamam, yılbaşı için özel hediye seçenekleri hazırlamış. Swarovski taşlar ile işlenmiş banyo paspasları tam yeni yıllık. Renkli havlulara isim yazdırıp sevdikleriniz şımartabilirsiniz. Markanın kokulu seramikleri de çok ilgi çekiyor, benden söylemesi.
Yazarın Tüm Yazıları