Marakeş’e yolculuk

SON zamanlarda öyle çok acı, öyle çok yürek burkucu haberler aldık ki...

Bir de Ankara’da iyiden iyiye hissedilen kış soğuğu ile buz gibi günlerin ardından moda gösterileri ile ısınan güzel bir hafta geçirdik.
Çarşamba akşamı ile başlayalım. Benimle bu ayki Bitter Dergisi için yapılan moda çekiminde de desteğini esirgemeyen moda tasarımcısı sevgili Ezgi Uzunöz ile Fas’a bir yolculuk yapmış Ankaralılar. Ne yazık ki İstanbul’dan geç gelebildiğim icin 1-2 saatle kaçırdım geceyi. Ama Ezgi videosunu izletince bu özel şovu kaçırdığıma öyle üzüldüm ki, anlatamam.
Birleşik arap Emirlikleri Büyükelçisi’nin eşi Ulfet Lkorchy’nin manevi desteği ile, başkentimizin en yeni oteli JW Marriott’ta düzenlenen ve Sabina Mamedova’nın organizasyonunu üstlendiği moda şovu, alışılagelmiş defilelerden daha çok bir parti havasında geçmiş.
Organizasyonun gerçekleştirildiği salonda, Ezgi’nin, maketten yapılmış bir tasarım atölyesi bile varmış. Sergilenen kıyafetlerin bir kısmı Marakeş’ten getirilen ağır kaftanlarmış ama asıl farklı olanlar Ezgi’nin sihirli ellerinden çıkma modern kaftanlarmış. Marakeş’in en ünlü aşk hikayesinden yola çıkarılarak hazırlanan kareografide gecenin sürprizi Paris’ten gelen yakışıklı ve ünlü model Shay’miş. Shay, hikayedeki prensi canlandırmış.
Zaten ruhumda var olan oryantalizmin de etkisiyle geceye bayıldım. Ezgi’nin çok güzel bir lafı var:
“Love is my burka for this cruel world.”
Yani “Aşk benim için bu acımasız dünyada bir burka.”
Nasıl ki burka giyen kadın herkesten gizleniyor, kimse onu göremiyorsa, aşk da Ezgi’nin burkasıymış... Bayıldım. Ezgi tasarımlarına iç dünyasını öyle güzel yansıtmış ki... Özellikle kına geceleri ve oryantal temalı partiler için bu tasarım harikası kaftanların çok talep göreceğinden eminim... Bu arada öğrendim ki, Fas bir başlangıçmış ve bundan sonra farklı ülkelere özgü değişik konseptli defileler olacakmış... Ayrıca bu defile önümüzdeki aylarda İstanbul’da da tekrarlanacakmış.
Harvey Nichols’ta Elle rüzgarı
Ve Perşembe günü... Öğleden sonra günlük koşturmaya ara verip aldım soluğu Kentpark’da. Neden mi? Elle Dergisi’nin Harvey Nichols ile ortaklaşa düzenlediği organizasyona katılmak ve sezona bir göz atmak için... Öncelikle Ankara’da bu tip organizasyonlar çok da fazla olmadığı için katılım hayli çoktu. Ve Ankara’mızın tüm kadınları çok şıktı. Artık geleneksel hale gelen ve çesitli markalarla ortaklaşa yapılan Elle Style konuşmalarının bu sefer ki konuğu Deniz Berdan’dı.
Berdan, Ankaralı hanımlara modayla ilgili birçok farklı ipucu verdi, bilinçli alışverişten örnekler anlattı ve yeni sezon trendlerinden bahsetti. Bu arada mağazayı gezerken gördüm ki askıdaki bazı ürünlerde, “Elle sizin için seçti” etiketleri vardı. Elle moda ekibinin bu sezon seçtiği ürünler, yine her zaman olduğu gibi moda rüzgarının yönünü belirleyeceğe benziyor!
Bu sezon Harvey Nichols da sergilenen pek çok tasarımcının koleksiyonlarını beğendim ama favorim tartışmasız Dilek Hanif! Özellikle elbise-ceket takımları nefis!
Unutmadan... O gün Elle yayın direktörü, sevgili Işın Görmüş ile sohbet imkanı buldum. Bundan böyle, tıpkı İstanbul gibi, Ankara’da da bu tip organizasyonların sıklıkla tekrarlanacağı müjdesini verdi.

Ajda’nın ikinci koleksiyonu hazır

GEÇTİĞİMİZ sezon takip edenler bilir, her yerde Ajda Pekkan’ın Twist için hazırladığı koleksiyon konuşuldu. Çok sevgili Dragon arkadaşım, İpekyol ve Twist’in sahibi Yalçın Ayaydın’dan aldığım habere göre, Ajda’nın kış için hazırladığı yeni koleksiyon çok yakında Twist mağazalarındaki yerini alıyormuş.
Hatta buradan size bir haber, 26 Kasım’da Ajda Pekkan’ın da katılımıyla Gordion Alışveriş Merkezi’ndeki Twist mağazasında tanıtımı yapılacakmış. Ben de hemen koleksiyonda en beğendiğim ürünü seçtim. Kolları ve yakası hafif işlemeli yeşil devrimci parkası favorim. Yalçın’dan benim icin bir tane ayırmasını rica ettim. Çocukluğumdan bugüne şarkılarıyla güldüğümüz, eğlendiğimiz, hüzünlendiğimiz superstar şimdi de bizleri tasarımlarıyla giydirmeye başladı... Ne denir ki? Kocaman bir bravo!
Yazarın Tüm Yazıları