GeriKadın Sağlığı Zihni Açıyor; Zinde ve Uyanık Kalmanızı Sağlıyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zihni Açıyor; Zinde ve Uyanık Kalmanızı Sağlıyor

Zihni Açıyor; Zinde ve Uyanık Kalmanızı Sağlıyor

"Gerektiğinde besin maddesi gerektiğinde ise şifa kaynağı olan nane; yüzyıllardan beri sağlıklı beslenmeye dikkat eden kişilerin tercihi olmuştur. Faydası saymakla bitmeyen nanenin, en önemli faydaları..."

İçeriği zengin

Çok fazla miktarlarda tüketilmemesine rağmen nanenin içeriği zengin. Lif bakımından zengin, kalorisi düşük olan nane özellikle iyi bir antioksidan ve A vitamini kaynağıdır. Öğünlerinize nane eklemeniz, sağlıklı beslenme için yapacağınız küçük ama etkili bir adım olacaktır.

Bağırsak sağlığı

Son günlerde yaygın bir problem olan hassas bağırsak sendromu, beslenme düzeninde yapılan hatalardan kaynaklanıyor. Diyetinize ekleyeceğiniz nane yağı kapsülleri, bağırsak hastalıklarına karşı vücudunuzu daha dirençli yapacaktır.

Zihni Açıyor; Zinde ve Uyanık Kalmanızı Sağlıyor
Hazımsızlık giderici

Yapılan araştırmalara göre, mide hareketlerini hızlandıran ve dolayısıyla midedeki yemeklerin sindirim sürecini arttıran nane yağı; hazımsızlık sorunlarını ortadan kaldırıyor. Bir bardak ılık suya damlatacağınız birkaç damla nane yağı; midenizi rahatlatacaktır.

Beyin fonksiyonlarını geliştirir

Keskin aromatik kokuya sahip olan nane bitkisi, tıpkı bir kafein gibi etki göstererek zihni açıyor; zinde ve uyanık kalmanızı sağlıyor. Hafızayı güçlendiren, nane beyin fonksiyonlarını arttırıcı yönde etki gösteriyor.

Zihni Açıyor; Zinde ve Uyanık Kalmanızı Sağlıyor

Emzirme acılarını azaltır

Bebeğini emziren annelere müjde! Yapılan araştırmalar ve çalışmalar gösterdi ki nanenin içeriğindeki esansiyeller göğüsde oluşan emzirme ağrılarını ortadan kaldırıcı ve tedavi edici yönde etki gösteriyor. Dilerseniz bir kaç damla nane yağı ile ağrılı bölgeye masaj yaparak etkisini gözlemleyebilirsiniz.

Grip belirtilerini giderir

Nefes açıcı özelliği ile bilinen nane; grip ve nezle gibi hastalıklarda burun tıkanıklığını çözerek hastanın daha kolay nefes almasını ve dolayısıyla daha hızlı iyileşmesini sağlıyor! Dilerseniz bunu 1 cam kaseye koyduğunuz yarım litrelik sıcak suya birkaç damla nane yağı ve nane yaprağı katıp, buharını soluyarak gözlemleyebilirsiniz. Zihni Açıyor; Zinde ve Uyanık Kalmanızı Sağlıyor

Ağız kokusunu giderir

Ağır kokulu bir yemek yedikten sonra sakız çiğneyerek bu kokuyu ağzınızdan giderebilirsiniz fakat bu kalıcı bir çözüm olmayacaktır. Kalıcı olarak ağız kokusunu gidermenin yolu; nane çayı içip, taze nane yaprakları yiyerek ağızdaki kötü kokuya yol açan bakterileri öldürür.

Tüketmek oldukça kolaydır

Sağlığa faydalı birçok besinin aksine naneye ulaşmak ve diyetinize eklemek oldukça kolaydır. Dilerseniz salatalarınızda, cacıklarda ve yemeklerde kullanabileceğiniz naneyi vücudunuzda kullanmak için ise aromaterapi veya masaj yöntemlerini tercih edebilirsiniz.

False