GeriSağlıklı Yaşam Yoğurt kilo aldırır mı verdirir mi? Pekmezli, cevizli, çilekli, pul biberli, şekerli ve sade yoğurt yemek kilo yapar mı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yoğurt kilo aldırır mı verdirir mi? Pekmezli, cevizli, çilekli, pul biberli, şekerli ve sade yoğurt yemek kilo yapar mı

Yoğurt kilo aldırır mı verdirir mi? Pekmezli, cevizli, çilekli, pul biberli, şekerli ve sade yoğurt yemek kilo yapar mı

"Yoğurdu genellikle yemeklerimizin eşlikçisi olarak biliriz. Bu nedenle de yoğurdu sıkça diğer yemeklerle birlikte tüketmeyi tercih ediyoruz. Ama soframızın en lezzetli üyelerinden olan yoğurt, diğer fermantasyona uğramış olan süt ürünlerinde de olduğu gibi bağırsakların daha rahat bir şekilde çalışmasını ve metabolizmanın hızlanmasını sağlayarak hızlı bir şekilde kilo vermeyi sağlayan mucize bir yiyecektir. Yoğurt kilo aldırır mı verdirir mi sizler için derledik."

Yoğurt hem tek başına hem de başka yemeklerin yanında en çok tüketilen sağlıklı besinler arasında yer alır.

 Yoğurt Kilo Aldırır Mı Verdirir mi?

 Sağlığa katkıları saymakla bitmeyen yoğurt, hem kalori değeri düşük olması hem de lezzetli olması nedeni ile potasyum, kalsiyum ve B12 vitamini bakımından çok zengin olduğu için diyette en çok tercih edilen besinler arasında yer alır. Yoğurdun pek çok diyet listesinde yer almasının en önemli nedeni ise, tüketildiğinde açlık hissettirmemesinden kaynaklanır. Burada en çok dikkat edilmesi gereken konu ise, yoğurt tüketiminin gecenin bir saatinde gerçekleştirilmesinin vücuda çok olumlu etkisinin olup olmadığıdır.

 Pekmezli Yoğurt Kilo Aldırır mı?

 Özellikle de diyetteyken tatlı krizine yakalanan kişiler zaman zaman pekmezli yoğurt tüketmek istiyor. Bazen de kan şekerinin düşmesini önlemek amacı ile pekmezli yoğurt tercih ediliyor. Pekmezli yoğurt, içinde bulunan pekmez nedeni ile gereğinden fazla miktarda tüketildiği zaman kilo almaya neden olabilir. Bu nedenle de porsiyonlamaya ve yoğurdun içine ne kadar pekmez konulacağına dikkat etmeniz gerekir.

 Cevizli Yoğurt Yemek Kilo Yapar mı?

 Yoğurt, doğru tüketildiği zaman kilo vermeye yardımcı olur. Fakat yanlış miktarda ve yanlış bir şekilde tüketildiği zaman kilo almaya neden olabilir. Ceviz içerdiği yap bakımından diyetteyken az miktarda tüketilmesi önerilen kuru yemişler arasında yer alır. Bir kase yoğurdun içine birkaç adet ceviz ekleyerek ara öğün yapabilirsiniz. Az miktarda cevizli yoğurt tüketildiği zaman kilo almanıza yol açmaz. Fakat fazla tüketilirse kilo almanıza neden olabilir.

 Çilekli Yoğurt Yemek Kilo Yapar mı?

 Çilekli yoğurt tüketmek kilo almanıza neden olabilir. Bu nedenle belli bir oranda çilekli yoğurt tüketmeye özen göstermeniz gerekir. Çilek, içinde glikoz bulunan bir meyve olduğu için fazla tüketildiğinde kilo almaya yol açabilir.

 Pul Biberli Yoğurt Yemek Kilo Yapar mı?

 Pul biber, metabolizmayı önemli ölçüde hızlandırır. Bu nedenle doğru oranda pul biberli yoğurt tüketmek kilo vermeyi hızlandırır. Bu nedenle doğru miktarda pul biberli yoğurt tüketmek, kilo aldırma hatta kilo vermeyi hızlandırır.

 Şekerli ve Sade Yoğurt Yemek Kilo Yapar mı?

 Özellikle de diyette gelen tatlı krizleri nedeni ile pek çok insan şekerli yoğurt tüketmek isteyebilir. Fakat çok miktarda şekerli yoğurt tüketmek hızlı bir şekilde kilo almanıza neden olabilir. Fazla miktarda sade yoğurt tüketmek de kilo almaya da yol açabilir.

False