GeriSağlıklı Yaşam Susam kilo aldırır mı? Susam ezmesi yemek bebeklerde ve yetişkinlerde kilo yapar mı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Susam kilo aldırır mı? Susam ezmesi yemek bebeklerde ve yetişkinlerde kilo yapar mı

Susam kilo aldırır mı? Susam ezmesi yemek bebeklerde ve yetişkinlerde kilo yapar mı

"Sağlıklı bir şekilde kilo vermek için tüketilen besinlerin kaç kalori olduğuna ve besin değerlerine dikkat etmek gerekir. Bu anlamda en sık araştırılan besinlerden birisi de susam olmaktadır. Son yıllarda en sık araştırılan konulardan birisi de susamın kilo aldırıp aldırmadığı olmaktadır. Peki, susam kilo aldırır mı? Susam ezmesi yemek bebeklerde ve yetişkinlerde kilo yapar mı? Sizlere susam hakkında merak edilenleri detaylıca derledik."

Susam içerisinde bol miktarda folik asit, potasyum, kalsiyum, magnezyum, fosfor, demir, çinko ve lif içermektedir. Bu sebeple sağlığa da çok faydası bulunmaktadır. Fakat sağlıklı olmasının yanı sıra kaç kalori olduğu merak edilmektedir.

 Susam Kilo Aldırır mı?

 Susam özellikle hamur işlerinde börekte ve simit gibi yiyeceklerde en sık kullanılan besinlerden birisidir. Susam içerisinde yüksek derecede yağ bulunmaktadır. Bu nedenle kilo aldıran besinlerden birisi olarak bilinmektedir. Fakat susam yağ yakan besinler ile birlikte tüketildiği zaman vücutta depolanmamaktadır. Bu nedenle kilo aldırmayan besinler arasında yer almaktadır.

 Fakat burada dikkat edilmesi gereken nokta susam ile birlikte tüketilen besinlerdir. İçerisinde yağ barındırmayan besinler ile tüketilmesi kilo alımına neden olmamakla birlikte yüksek kalori içeren besinler ile tüketildiği zaman kilo alınmasına sebep olmaktadır.

 Bunlar ile birlikte susam güçlü antioksidan özelliğine sahiptir. Bu sayede de insan vücudundan toksinleri atmaya yardımcı olur. Susam bağışıklık sistemini güçlendiren ve kansızlığın da giderilmesine yardımcı olan sağlıklı bir besindir. Ayrıca beyin ve sinir hücreleri açısında da çok sağlıklı olduğu bilinmektedir. Susam ile ilgili araştırma yapan kişiler susamın kilo vermek isteyen kişiler tarafından tüketilebileceğini görmektedir.

 Susam Ezmesi Yemek Bebeklerde ve Yetişkinlerde Kilo Yapar mı?

 Susam ezmesi diğer kahvaltılık ürünler kadar tatlı olmadığı için genellikle bazı besinler ile karıştırılıp tüketilmektedir. Kahvaltıda pekmez veya reçel ile karıştırılıp tüketilen besinler arasında yer almaktadır. Buna ek olarak tatlıların zerinde de bal veya pekmez ile karıştırılıp tüketilmektedir.

 Susam ezmesi tek başına kullanıldığı zaman kilo yapmayan besinler arasında yer almaktadır. Fakat susam ezmesinin yanında tüketilen besinlere bu anlamda dikkat etmek gerekmektedir.

 Bebeklerde ise susam ezmesi çok sıl araştırılmaktadır. Susam ezmesi alerjik besinler arasında yer almaktadır. Her ne kadar sağlıklı ve kilo yapan bir besinde olsa bebeklerde alerji yaptığı için dikkatli tüketilmesi gerekir. Susam içerisinde yer alan bir çeşit protein bir alerjiye sebep olmaktadır. Bu nedenle bebeklerde susam ezmesinin bir yaşından önce verilmemesi önerilmektedir.

False