GeriBeslenme Önerileri Soslu mercimek köftesi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Soslu mercimek köftesi

Soslu mercimek köftesi

"Resmine bakınca bile ağzınızı sulandıran bu olağan üstü tadın tarifi için tıklayın!"

Malzemeler

1 su bardağı mercimek
1/3 su bardağı tam buğday ekmeğinden galeta unu
3 diş sarımsak
Sarımsak
2 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kişniş
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Tuz
1 yemek kaşığı tam buğday unu
1 kırmızıbiber
1 sivri biber
Taze çekilmiş karabiber
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yumurta

Sos için

3/4 su bardağı light yoğurt
Kırmızı pul biber
2 yemek kaşığı kıyılmış taze kişniş
1 yemek kaşığı limon suyu
Kekik

Hazırlanışı (4 Kişilik)

Mercimekleri bol suyla yıkayıp suyunu süzün, iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın ve suyunu süzerek mutfak robotuna alın. Tuz, karabiber, sarımsak, kişniş, kimyon, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip karıştırın. Bir kaseye aktarıp ince kıyılmış biberleri, yumurta, un ve galeta ununu ekleyin ve iyice karıştırın. Karışımdan parçalar kopartıp yassı köfteler hazırlayın. Yapışmaz yüzeyli tavada zeytinyağı ile önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Sos için malzemeleri karıştırıp köftelerin üzerine gezdirin.


Islak kek

False