GeriKadın Sağlığı Şişmanlatmayan İftar Önerileri!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Şişmanlatmayan İftar Önerileri!

Şişmanlatmayan İftar Önerileri!

"İftar saatinin çok uzun olduğu şu günlerde daha kolay bir oruç için iftarda nasıl bir beslenme izlemeliyiz? İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayça Kaya bizler için yazdı…"

Bu Ramazan her gün pide yemeyin. Pide beyaz undan yapıldığı için kan şekerini hızlı yükseltir ayrıca porsiyon kontrolü yapmak kolay değildir. Fark etmeden çok yersiniz. Haftada bir gün pide yiyin. Onda da bir el büyüklüğünden fazla yememeye dikkat edin.

Şişmanlatmayan İftar Önerileri

Her iftarda mutlaka bir çeşit zeytinyağlı sebze yemeğiniz ve bol salatanız olsun. Bütün gün aç kalan bağırsaklara lif gerekiyor. Zayıflamak ve daha tok hissedebilmek için çorbadan sonra salata ve 3-4 yemek kaşığı zeytinyağlı sebze yemeği yiyin.

Şişmanlatmayan İftar Önerileri

İftarda ya ekmek, ya pilav, ya makarna ya da börek yiyin. Hepsi bir arada olmasın. Tabağınıza koyarken bu grup yiyeceklerde porsiyon büyüklüğüne dikkat edin. Ekmekte 2 dilim, pilav-makarna da 4-5 yemek kaşığından fazla koymamaya çalışın. Eğer börek tercih ettiyseniz 1 küçük dilim olsun.Et gurubu yiyecekleri ihmal etmeyin. Her iftarda ana yemek olarak et, köfte, tavuk, balık, yumurta veya kuru baklagilleri tercih edin. Bir el büyüklüğünde yiyebilirsiniz.

Şişmanlatmayan İftar Önerileri

Yoğurt veya cacık her sofranızda yer alsın. Hem bağırsak dostu hem metabolizma dostu yiyecek yoğurttur.

Şişmanlatmayan İftar Önerileri

Kızartma, soslu ve yağlı yiyecekler, pastırma ve şarküteri ürünleri ayrıca turşu ve salamura türü yiyeceklerden bütün Ramazan boyunca uzak durun.

Şişmanlatmayan İftar Önerileri

İftardan sonra tatlı olarak ya meyve tatlısı ya dondurma tercih edin.

Şişmanlatmayan İftar Önerileri

Her gün iki porsiyon meyveyi mide-bağırsak sisteminiz için ve bağışıklık sisteminiz için tüketin. Meyvede porsiyona dikkat edin. Meyve deyip geçmeyin onun da şeker içerdiğini unutmayın.

Şişmanlatmayan İftar Önerileri