GeriBeslenme Önerileri Şeftalili tart
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Şeftalili tart

Şeftalili tart

"Herkesin severek yiyebileceği bir tatlıyı daha sizlerle paylaşıyoruz!"

Malzemeler

Hamur için:

1 bardak yulaf ezmesi
1/2 bardak çekirdekleri çıkarılmış ve küçük küçük parçalanmış hurma
1/2 bardak ceviz içi
3 yemek kaşığı su

Dolgu için:

1 bardak süzme yoğurt
3 yemek kaşığı bal
1-2 şeftali

Tarifi:

Fırını 175 derecede ısıtın. Yulaf ezmesi, hurma ve cevizi robotta karıştırın, karışım yapışkan bir hale gelene kadar su ekleyin.Tart kalıbını yağlayın ve ya yağı kağıt serin, karışımı kalıbın dibine ve kenarlarına yayın. Fırında 10 dakika pişirin.Yoğurdu ve balı karıştırın, fırından çıkarttığınız bir miktar soğumuş olan tart hamurunun üstüne yayın.Şeftalileri dilimleyip tartın üzerine yerleştirin, fırında 25-30 dakika pişirin. Tamamen soğuyunca afiyetle yiyin.

Sizin için seçtğimiz meyve tatlıları için tıklayınız!

False