GeriBeslenme Önerileri Saray usulü piliç sarma
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Saray usulü piliç sarma

Saray usulü piliç sarma

"Saray mutfağının en lezzetli yemeği olan saray usulü piliç sarmayı deneyin!"

Malzemeler

4kişilik
1 adet piliç
30grbadem
karabiber
tuz
100 kuru kayısı

Hazırlanışı

Pilicin kemiklerini ayılklayın ve etlerini iyice döverek yassı hale getirin. Kayısıları zar şeklinde doğrayın. Dövülmüş pilici yayıp içine kayısı ve bademleri doldurun. üzerine Tuzve karabiber ekleyerek rulo yapın. Sonra bu ruloyu Alüminyum folyoya sarın. önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 40-45 Dakika pişirin. Pilici 2 cm kalınlığında dilimleyin. Yanına garnitür olarak pilav yada şamfıstıklı pilav servis edilebilir

Kaynak: diyadinnet

 

Saray tatlısı

False