GeriSağlıklı Yaşam Makarna kilo aldırır mı? yoğurtlu, salçalı, kıymalı, kepekli, peynirli ve fırında makarna yemek kilo yapar mı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Makarna kilo aldırır mı? yoğurtlu, salçalı, kıymalı, kepekli, peynirli ve fırında makarna yemek kilo yapar mı

Makarna kilo aldırır mı? yoğurtlu, salçalı, kıymalı, kepekli, peynirli ve fırında makarna yemek kilo yapar mı

"Günümüzde birbirinden farklı yemek türleri bulunmaktadır. Özellikle makarna da herkes tarafından sevilerek tüketilir. Makarna kilo aldırır mı? Yoğurtlu, salçalı, kıymalı, kepekli, peynirli ve fırında makarna yemek kilo yapar mı tüm ayrıntıları ile sizler için derledik."

 Makarna birbirinden farklı şekillerde tüketilmektedir. Farklı soslar ile harmanlanan makarna belli porsiyonlarda tüketilebilir. Bunun yanı sıra A ve C vitamini açısından zengin olan makarna kilo aldırmaktadır.

 Makarna Kilo Aldırır mı?

 Makarna hamur işi ürünlerinden olduğu için kilo aldırmaktadır. Kısa sürede hazırlanması ile bilinen makarna en pratik yemekler arasında yer almaktadır. Makarnaların birbirinden farklı çeşitleri bulunur. Karbonhidrat bakımından zengin olan makarnaların tam tahıllı ve tam buğdaydan yapılmış olanları da bulunmaktadır. Tam tahıllı ve tam buğday unundan yapılan makarnalar daha sağlıklıdır. Kalori miktarı da az olan bu makarnalar sağlıklı beslenen kişiler tarafından tüketilebilir.

 Yoğurtlu, Salçalı, Kıymalı, Peynirli Makarna Kilo Aldırır mı?

 Makarnaların birbirinden farklı türleri bulunmaktadır. Damak zevkine göre yoğurtlu, salçalı, kıymalı ve peynirli makarnalar bulunmaktadır. Salçalı, kıymalı, yoğurtlu ve peynirli makarnalar soslu olduğu için yüksek kaloriye sahiptir. Yüksek kalorili makarnaların sağlıklı beslenmede yeri yoktur. O nedenle makarnalar kilo aldırabilir. Kilo aldırmayan makarnaların yapılması için tam buğdaylı ve ya tam tahıllı makarnalar tüketilmelidir.

 Kepekli Makarna Kilo Aldırır mı?

 Kepekli makarnalar genel olarak kilo yapmayan makarnalardandır. Makarna dengeli ve küçük porsiyonlar ile tüketildiğinde kilo aldırmaz. Makarnanın kilo aldırmaması için kepekli makarnalar tercih edilmelidir. Makarna hamur işi olduğu için dengeli ve küçük miktarlarda tüketilmelidir.

 Fırında Makarna Yemek Kilo Yapar mı?

 Makarna birbirinden farklı şekillerde pişirilebilir. Makarnanın pişirilme şekline göre kalori miktarı da değişiklik gösterir. Makarnalar haşlandıktan sonra fırında da pişirilebilir. Fırında makarna yapılırken de çok dikkat edilmelidir. Makarna haşlandıktan sonra üzerine beşamel sos dökülür. Beşamel sosun üzerine kaşar peyniri eklenerek fırına verilir. Fırında makarna ise oldukça lezzetli olacaktır. Fırında makarnanın malzemeleri fazla olduğu için kilo yapmaktadır. Makarna pişirilirken yağsız ve ya az yağlı olarak yenilmektedir. Bu sayede kilo kontrolü de yapılabilir. Makarna tüketilirken çok dikkatli davranılmalı.

 Makarnanın Faydaları Nelerdir?

 Makarnanın birbirinden önemli faydaları bulunmaktadır. Makarnalar yoğun miktarda vitamin içerir. Mineral ve vitamin açısından zengin olan makarnanın içerisinde potasyum ve fosfor da bulunmaktadır. Makarna hem besleyici hem de doyurucudur. Diyet yapan kişiler makarnayı doğru şekilde tüketmeliler. Özellikle makarna pişirilirken daha az yağ ve sos konulmalıdır. Ayrıca makarna kişiyi uzun süre tok tutmaya yardımcı olur. Makarna genellikle kolesterolü de düşürmeye yardımcı olmaktadır.

 Makarna her lezzete uyum gösterebilir. Domatesli, peynirli ve ton balıklı yapılabilen makarna her lezzet ile kolay bir şekilde uyum sağlamaktadır. Makarnanın hazmı çok kolaydır. Bunun yanı sıra makarna pek çok hastalığın da düşmanıdır. Makarna rahatlıkla tüketilebilir.

False