GeriBeslenme Önerileri Kestaneli pilav
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kestaneli pilav

Kestaneli pilav

"Akşam yemeklerinin vazgeçilmezi olan pilavı bir de saray mutfağından bi tarifle deneyin!"

Malzemeler :

2 su bardağı pirinç (1 saat önceden ılık suda ıslatılmış)250 gr. kestane1 adet havuç (küp küp doğranmış)2 yemek kaşığı tereyağı3 yemek kaşığı sıvıyağ1 yemek kaşığı kuş üzümü1 yemek kaşığı dolmalık fıstıkTuz, karabiber1/4 çay kaşığı tarçın2,5 su bardağı sıcak su

Tarifi :

Kestaneleri yarım saat kadar suda beklettikten sonra çizin. Fırın tepsisine alıp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin. (Benim sadece kestane yapmak için kullandığım bir tavam var.)

Tencereye yağları alın. Havuçları yağa ileve edin ve kavurmaya başlayın. Havuçlar yumuşamaya başlayınca sırayla fıstık, kestane ve üzümü ilave edin.

Pirinci nişastası gidene kadar yıkayın ve iyice süzün. Kavurduğunuz malzemeye ilave edin. Tuzunu ayarlayın.

Pirinçler şeffaflaşınca sıcak suyu, tarçın ve karabiberi de ilave ederek pilav suyunu çekene kadar pişirin. Ağzına kağıt havlu koyarak 10-15 dk. demlendirin. Pilavınız servise hazır...

Notlar:

Sıvıyağ olarak ben zeytinyağını tercih ediyorum.Dilerseniz aynı tarifi kavrulmuş 250 gr. kuşbaşı et ilave ederek de deneyebilirsiniz.

Kaynak: Lezzetci.com

 

Saray usulü ayva tatlısı tarifi için tıklayın!

False