GeriBeslenme Önerileri Hünkâr beğendi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hünkâr beğendi

Hünkâr beğendi

"Hünkar sofralarının en beğenilen yemeğini sofralarınıza getirmeye ne dersiniz? İşte tarifi burda!"

Malzemeler :

Kebabı için:

500gr. kuzu eti2 adet domates2 adet sivri biber1 adet soğan1 kaşık salça2 kaşık tereyağıYeteri kadar tuz, pul biber, karabiber, kekik

Patlıcan sosu için:

3 adet bostan patlıcan2 su bardağı süt2 kaşık un2 kaşık tereyağBir tutam tuz

Beğendisi için:

Patlıcanları ocağın üzerinde yüksek ateşte közleyelim. (Benim közlemek için ayırdığım teflon bir tavam var.)

2 kaşık tereyağı eritip unu kavuralım. Sütü azar azar ilave edelim. Topak olmaması için hızlıca karıştıralım. Tuzunu ilave edelim. Patlıcanlarıda ekleyip ocağın altını kapalım.

Hazırlanışı :

Eti bir tencereye alalım, suyunu çekene kadar pişirelim. Yağını ve ince kıyılmış soğanını ilave edip kavuralım. Salçayı ve sivri biberleri de ilave ederek kavurmaya devam edelim.

Daha sonra kalan malzemeleri ve 1 bardak sıcak su ekleyip iyice pişirelim.

Servis yaparken önce beğendisini tabağa alalım daha sonra üzerine etini koyup sıcak servis edelim.

Kaynak: Lezzetci.com

 

Fıstıklı keşkül

False