GeriSağlıklı Yaşam Fıstık ezmesi kilo aldırır mı? diyette ve bebeklerde şekerli ve şekersiz fıstık ezmesi yemek kilo yapar mı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fıstık ezmesi kilo aldırır mı? diyette ve bebeklerde şekerli ve şekersiz fıstık ezmesi yemek kilo yapar mı

Fıstık ezmesi kilo aldırır mı? diyette ve bebeklerde şekerli ve şekersiz fıstık ezmesi yemek kilo yapar mı

"Kuru yemişler içerdikleri yağlar sayesinde vücut için gerekli olan enerjinin en doğal şekilde sunulmasını sağlamaktadırlar. Fıstık ezmesi de popüler olan yağlar arasında yer almaktadır. Yüksek yağ içermesi nedeniyle diyet yapanların dikkatli kullanması gereken bir besin kaynağı olmaktadır. Peki, fıstık ezmesi kilo aldırır mı? Diyette ve bebeklerde şekerli ve şekersiz fıstık ezmesi yemek kilo yapar mı? İşte, fıstık ezmesi hakkında merak edilen tüm detayları derledik."

Fıstık ezmesi fazla enerji harcayan kişilere tüketmeleri için önerilen sağlıklı bir gıda olmaktadır. Diyet yapanlarında belli ölçülerde fıstık ezmesini diyetlerine ekletmelerinde bir sakınca bulunmamaktadır.

 Fıstık Ezmesi Kilo Aldırır mı?

 Fıstık ezmesi, protein bakımından zengin olan bir besin olmaktadır. İçinde yer alan vitamin ve mineraller sayesinde sağlığa olan katkıları oldukça fazla olmaktadır. Fıstık ezmesi kahvaltılarda, pasta, kek ve kurabiyelerde olmak üzere kullanım alanı oldukça geniş olan bir gıda olarak belirtilmektedir. Fıstık ezmesi, kalorisi yüksek olan bir besindir. İçinde bulunan potasyum, sodyum, demir, kalsiyum ve B12 vitamini sayesinde bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlamaktadır.

 Fıstık ezmesi özellikle spor yapanlar gibi fazla enerji harcayanların tercih ettiği bir besin olmaktadır. Bunun dışında diyet yapan ancak fazla enerji harcamayan kişilere tüketmeleri tavsiye edilmemektedir. Aksi taktirde kilo alınmasına neden olmaktadır. Özellikle soğuk günlerde enerji verdiği ifade edilen fıstık ezmesi iyi bir antioksidan kaynağı da olmaktadır.

 Fıstık ezmesi içerdiği lif oranı sayesinde sindirim sistemi üzerinde olumlu etkileri olan sağlıklı bir kahvaltılık olmaktadır. Fıstık ezmesi fazla tüketildiğinde içindeki yağ oranından dolayı bağırsakların çalışmasını etkileyerek ishal olunmasına ve ciltte sivilcelerin çıkmasına neden olmaktadır. Fıstık ezmesi kuruyemişlere alerjisi olanlar tarafından dikkatle tüketilmesi gereken bir besindir. Bu nedenle fıstık ezmesini alerjisi olanlara doktor tavsiye etmediği sürece tüketmemeleri gerekmektedir.

 Diyette Ve Bebeklerde Şekerli ve Şekersiz Fıstık Ezmesi Yemek Kilo Yapar mı?

 Fıstık ezmesi ilave şeker içermediği sürece diyette olanlar ve bebekler için tercih edilen gıdalardan biri olmaktadır. Ancak belli ölçülerde tüketilmesi önerilmektedir. Aksi taktirde içinde yer alan yağ oranından dolayı kilo alımına neden olmaktadır. Fıstık ezmesi kan şekerini dengede tutabilen bir besi olmakla birlikte kalp sağlığına da çok iyi gelmektedir.

 Vücut geliştirme sporları ile uğraşanların protein ve enerji ihtiyaçlarını karşılamak için fıstık ezmesi tüketmeleri iyi bir alternatif olarak ifade edilmektedir. Fıstık ezmesi tokluk hissini arttırdığı için diyet listelerine belirli ölçülerde eklenebilen bir besin olmaktadır. Ancak aşırı kilolu olanların zayıflamak için diyet yapmaları durumunda fıstık ezmesini tüketmemeleri önerilmektedir. İçindeki yağ oranından dolayı kilo aldırma potansiyeli bulunmaktadır.

 Yer fıstığının içinde yer alan yağlar doymamış yağ olduğu için sağlığa faydası oldukça fazla olmaktadır. Kişinin uzun süre tok kalmasını sağlayan yer fıstığı sağlıklı besinler arasında ele alınmaktadır.

False