GeriKadın Sağlığı Diyet Yapmak Yerine Edinmeniz Gereken 8 Sağlıklı Alışkanlık
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Diyet Yapmak Yerine Edinmeniz Gereken 8 Sağlıklı Alışkanlık

Diyet Yapmak Yerine Edinmeniz Gereken 8 Sağlıklı Alışkanlık

"Her gün sayısız diyet çeşidi duyuyoruz. Ancak diyetler kilo vermeye yardımcı olsa da kilo kontrolü konusunda çok da fayda sağlamıyorlar. Aşağıda saydığımız basit ama etkili adımları alışkanlık haline getirirseniz kilo sorunlarını rafa kaldırabilirsiniz."

1. Her gün 10 bin adım yürümeyi deneyin

Akıllı telefonunuzdaki uygulamalar, attığınız adımları izlemenize yardımcı olabilir. Akşam yemeğinden sonra sindirime yardımcı olmak için yürüyüşe çıkmayı deneyin ve araba sürmek ya da toplu taşımaya binmek yerine yürümeyi ya da bisiklete binmeyi tercih edin.

2. 8 saatlik uykunuzu alın

Uykunuz düzenli olduğunda vücudunuzda her şey gayet iyi çalışır. Uykusuz kaldığınızda ise abur cubur ve yemek yeme eğiliminiz daha yüksek olur. Tercih sizin.

Diyet Yapmak Yerine Edinmeniz Gereken 8 Sağlıklı Alışkanlık

3. Su için ve kendinizi mümkün olduğunca yenilenmiş tutun

Uzmanlar günde en az 8 bardak su içmeyi öneriyor ama siz yine de olabildiğince için. 8 bardak olmak zorunda değil. İhtiyacınız olduğunda için ve vücudunuzu suya alıştırın. Bir süre sonra 8 bardağı bile geçtiğini göreceksiniz.

4. Kızartılmış yerine buharda pişmiş veya fırınlanmış yiyecekleri tercih edin

Arada sıra kızarmış patates gibi gıdalar yemenizde bir sorun yok fakat bunu sıklıkla yapıyorsanız vazgeçmeniz gerekiyor. Buharda ve fırında pişirmek kilonuz, kolesterolünüz ve cildiniz için daha sağlıklıdır. Ayrıca fırında patates kızartmasının tadı şaşırtıcı derecede iyi!

5. Dışarıda yemek yerine evde daha fazla pişirin

Bu size hem fiziksel hem de finansal olarak yardımcı olur. Restoranlardaki yemekler hem pahalıdır hem de gizli yağlar ve kalorilerle doludurlar. Evde yemek yaparken, yemeğinize tam olarak ne girdiğini ve nasıl pişirildiğini bilirsiniz.

Diyet Yapmak Yerine Edinmeniz Gereken 8 Sağlıklı Alışkanlık

6. Yapabildiğiniz zaman organik yemeyi deneyin

Bunun bir kısmının lüks sayılabileceğini biliyoruz, ancak kendi başınıza birkaç sebze veya bitki yetiştirmeye başlayabilirsiniz.

7. Doymuş yağları doymamış yağlarla değiştirin

Bu, cipslerinizi ve turtalarınızı atmanız ve omega 3'lerinizi doldurmanız anlamına gelir. Buzdolabınızı avokado, somon ve fındıkla doldurun.

Diyet Yapmak Yerine Edinmeniz Gereken 8 Sağlıklı Alışkanlık

8. Yemek yerken TV izlemeyin veya telefona dalmayın

Yemek yerken teknolojiden uzak durmak, beyninizin doyduğunu daha kolay fark etmesine yardımcı olur.

MAHMURE ÖZEL

False