GeriBeslenme Önerileri Çikolatalı tarifler için tıklayın!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çikolatalı tarifler için tıklayın!

Çikolatalı tarifler için tıklayın!

"Çikolatanın sevmeyeni yoktur şüphesiz. Peki 3 farklı tarifin içinde denemeye ne dersiniz?"

Çikolata soslu dondurmalı profiterol

6 Kişilik

Malzemeler

Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı su
113 gr tereyağı
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı un
5 yumurta

Dolgu için

Vanilyalı dondurma

Üzeri için

200 ml krema
200 gr bitter çikolata
File badem

Çikolatalı tarifler için tıklayın

Yapılışı

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin. Süt, su, şeker, tuz ve tereyağını tencereye alın ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynayınca unu bir seferde ekleyip tahta kaşıkla bütün hamur haline gelinceye kadar 3-4 dakika karıştırın. Ocaktan alıp hamuru mikser kabına aktarın. 4 yumurtayı teker teker ekleyip mikserle iyice çırpın. Hamuru düz uçlu sıkma torbasına doldurun ve aralıklı olarak tepsiye sıkın. Üzerlerine çırpılmış yumurta sürüp kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Çikolatayı küçük parçalara bölün. Kremayı sos tenceresine alın ve orta ateşte ısıtın. Çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Ocaktan alıp ara ara karıştırarak soğutun. Profiterol toplarını enine ortadan ikiye kesin ve içlerine birer top dondurma yerleştirin. Üzerine çikolata sos gezdirip file badem serpiştirerek servis yapın.

Çikolatalı ve ahududulu terin

4-6 Kişilik

Malzemeler

400 ml krema
4 yumurta sarısı
2 yumurta
350 gr bitter çikolata
3 yemek kaşığı toz şeker
200gr ahududu

Süslemek için

Ahududu

Çikolatalı tarifler için tıklayın

Yapılışı

Kremayı kaynama noktasına gelmeden ısıtın. Ocaktan alıp üzerine kırılmış bitter çikolatayı ekleyip karıştırın. Ayrı bir yerde yumurtaları ve toz şekeri mikser ile çırpın. Çikolatalı karışıma yavaş yavaş ekleyin. Ahududuları ilave edip yavaş hareketlerle karıştırın. Dar dikdörtgen fırın kabına malzemeyi yayın. Su dolu fırın tepsisine kabı yerleştirin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra buzdolabında 5-6 saat bekletin. Ahududu ile süsleyerek servis yapın.



Beyaz çikolatalı puding

4 Kişilik

Malzemeler

500 ml süt
Yarım su bardağı krema
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı toz şeker
1.5 yemek kaşığı mısır nişastası
Yarım çay bardağı su
100 gr beyaz Çikolata
1 yemek kaşığı limon suyu

Üzeri için

Mevsim meyveleri

Çikolatalı tarifler için tıklayın

Yapılışı

Sütü, kremayı, yumurta sarısını ve toz şekeri tencerede karıştırın. Kısık ateşte pişirin. Nişastayı ve suyu başka bir kapta karıştırın. Kaynamakta olan tatlıya ip gibi dökerek hızlı bir şekilde karıştırın. Kıvamı koyulaşınca limon suyunu ve çikolatayı ilave edip karıştırın. Kâselere aktarıp buzdolabında 2-3 saat dinlendirin. Üzerini dilediğiniz mevsim meyveleriyle süsleyin. Servis yapın.

False