GeriBeslenme Önerileri Çikolata kremalı tart
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çikolata kremalı tart

Çikolata kremalı tart

"Kimseyle paylaşmak istemeyeceğiniz bu tadın tarifini görmek için tıklayın!"

(6-8 Kişilik) Malzemeler:

Hamuru için

1 + 1/4 su bardağı un
1/3 su bardağı pudra şeker
1 tutam tuz 150 gr tereyağı,
soğuk ve küp doğranmış 2 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı soğuk su

Dolgu için

Yarım litre süt
2 kahve fincanı un
2 kahve fincanı toz şeker
160 gr sütlü çikolata
1 /4 su bardağı süt,
ekstra 1 paket toz krem şanti
50 ml hazır karamel sos

Üzeri için

İri çekilmiş yer fıstığı veya fındık

Yapılışı

Un, pudra şeker, tuz ve tereyağını mutfak robotunda ekmek kırıntısı haline gelinceye kadar karıştırın. Teker teker yumurta sarıları ve suyu ekleyip toparlanıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Hamuru streç filme sarıp 1 saat buzdolabında bekletin. Hamuru unlanmış tezgâhta açıp yağlanmış minik tart kalıplarına paylaştırın. 175 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Dolgusu için, un, şeker ve sütü orta ateşte muhallebi kıvamında pişirin. Kısık ateşe alıp küçük parçalara ayırdığınız çikolatayı ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Toz krem şantiyi, karamel sos ve sütle katılaşıncaya kadar çırpın ve çikolatalı karışıma ekleyerek iyice karıştırın. Sıkma torbasına doldurun ve 30 dakika buzdolabında soğuttuktan sonra tartların içine sıkın, iri çekilmiş yer fıstığı veya fındık ile süsleyerek servis yapın.

False