GeriBeslenme Önerileri Ali nazik
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ali nazik

Ali nazik

"Saray mutfağının en vazgeçilmezlerinden yemeğe doyulmayan bu meşhur tadı denemeyen mi var hala? Daha ne duruyosunuuz!"

Malzemeler:

3 adet bostan patlıcan
400 gr. kıyma
4-5 adet sivri biber
1 kase. sarımsaklı yoğurt
1 adet domates
Karabiber, pulbiber, tuz
1 tatlı kaşığı salça
3-4 kaşık tereyağ

Tarifi :

Patlıcanları közleyin. Dilerseniz biberleri de közleyin.
Kıymayı suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Tereyağından 1 kaşık kadar ilave edip kalanını üzerinin sosu için ayırın.
Salça, domates, sivri biber, tuz ve baharatlarını da ilave edip bir miktar da bu şekilde kavurun.
Közlenmiş patlıcanlara tuz ilave edip servis tabağına alın. Üzerine kavurduğunuz kıymalı harcı yayın. Daha sonra üzerine sarımsaklı yoğurdu ekleyin.
Erittiğiniz tereyağında bir miktar pulbiberi kızartıp kebabın üzerine gezdirin.

Kaynak: Lezzetci.com

Saray usulü halka tatlısı

False