GeriKadın Sağlığı 6 Adımda Kilo Verdiren Bahar Reçetesi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

6 Adımda Kilo Verdiren Bahar Reçetesi

6 Adımda Kilo Verdiren Bahar Reçetesi

"Kış yaklaşırken hafiflemenin tam zamanı! Sağlıklı yiyecekler tüketerek bu kışı fit ve enerjik bir şekilde karşılayabilirsiniz. Yazın aldığınız fazla kilolarınızdan arınmak için bahar reçeteniz bizden!"

1-Sabaha Alkali Başlayın

Vücudunuzda gece boyunca oluşan tepkimeler sonucunda asidik hale gelen bedeninizi sabah alkali hale getirmek çok kolay. Yarım litre suya 5-6 damla limon suyu damlatarak ya da 1 tatlı kaşığı ev yapımı elma sirkesi ekleyerek karıştırın ve kahvaltıya oturmadan önce bu suyu bitirin.

6 Adımda Kilo Verdiren Bahar Reçetesi

2-Kahvaltınızı Eksiksiz Yapın

Sabah kahvaltınızda yumurta, zeytin, avokado gibi sağlıklı yağlar bakımından zengin besinler tüketin. Bunların yanında ufak bir parça peynir ile dilediğiniz kadar domates, salatalık ve yeşillik tüketebilirsiniz. Ekmekten mümkün olduğunca uzak durmaya çalışın. Eğer ekmeksiz yapamayanlardansanız ekşi mayalı tam buğday ekmeğinden 1 dilimi aşmayın.

3-Şifalı Çaylardan Destek Alın

Sabah kahvaltısı ile öğle yemeği arasında atıştırma ihtiyacı duyduğunuzda ıhlamur ya da yeşil çay gibi bitki çayları ile kabuklu çiğ yemişler tüketebilirsiniz. Ancak bu yemişlerin yüksek kalorili olduğunu unutmamalı ve avcunuza sığandan fazlasını yememelisiniz.

6 Adımda Kilo Verdiren Bahar Reçetesi

4-Zengin Bir Öğle Yemeği Yiyin

Öğle yemeğine sıra geldiğinde tercihinizi ton balıklı salata, ızgara tavuk ve sebze garnitür gibi sağlıklı tercihlerden yana kullanın. Eğer sipariş ettiğiniz yemeğin yanında garnitür olarak patates kızartması geliyorsa özellikle bunu salata ile değiştirmelerini isteyin. Yemeğinizin yanında asitli içecekler tüketmekten kaçının. Bunun yerine sade maden suyu ya da ayran tercih edin.

5-Besleyici Bir Ara Öğün Yiyin

Akşam yemeğini fazla kaçırmamak için öğle ile akşam yemeği arasında bir ara öğün tüketmek, doğru bir yaklaşım olacaktır. Bu sebepten, akşama doğru tüketeceğiniz bir porsiyon taze meyve ya da kurutulmuş meyve ile bir porsiyon probiyotik yoğurt, akşam yemeğine kadar tok kalmanızı sağlayacaktır.

6 Adımda Kilo Verdiren Bahar Reçetesi

6-Hafif Akşam Yemeği ile Gününüzü Tamamlayın

Kilo vermenin en temel kuralı akşam yemeklerini hafif biçimde geçiştirmektir. Akşam yemeğini ev yapımı taze sebzeli zeytinyağlı bir yemek ve yanında bol salatayla geçirmek en doğru seçim olacaktır. Akşam yemeğini en geç 20:00'de yemiş olmak ve bu saatten sonra yatana dek su ve şekersiz çay dışında bir şey tüketmemek kolayca forma girmenize yardımcı olacaktır.

False