GeriBeslenme Önerileri 12 burç için 41 çeşit çikolata
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

12 burç için 41 çeşit çikolata

"Passage Markiz'de 6 Haziran'a kadar Astroloji ve Çikolata sergisi var."

Beyoğlu'ndaki Passage Markiz bu hafta Astroloji ve Çikolata sergisine ev sahipliği yapıyor. Pasajda yer alan Mon Markiz'in düzenlediği ve 6 Haziran tarihine kadar sürecek olan sergide 41 çeşit çikolata burçlara göre ayrılarak sergileniyor.

Sergideki çikolatalar astrolog Yasemin Boran'ın yardımlarıyla her bir burcun özelliklerine göre ayrı ayrı kutularda yer alıyor. Pasajın duvarlarında burçların özellikleri ve burçlara ait olanların sevdiği çikolataları yazan afişler var.

Passage Markiz'in direktörü Selda Eremsoy, İsviçre'de hazırlanan 41 çeşit Mon Markiz çikolatasını daha iyi tanıtmak için çikolatayla astrolojiyi birleştiren bir serginin ilgi çekeceğini düşündüklerini söylüyor. Eremsoy "Sergiyi gezenler hangi burçtakilerin hangi tür çikolatayı daha çok sevdiğini öğrenecek. Birine çikolata hediye ederken zorlanmayacak" diyor.

Eremsoy bu sergiyi düzenlemeye karar verdiklerinde çikolataseverlerden de fikir aldıklarını belirtiyor. "Burçlar ve çikolata kombinasyonu bu isimler tarafından da çok beğenildi. 12 kişilik çikolatasever grubunda Hıncal Uluç, Pakize Suda, Ali Esad Göksel, Melek Boz ve Yasemin Boran gibi isimler vardı. Zaten Mon Markiz'de satılan çikolataları Boran'ın yardımlarıyla 12 burca göre kutulara yerleştirdik."

Sergiyi gezdikten sonra Mon Markiz'e girerek çikolataları tadabiliyorsunuz. Sergi için çikolata rengi olan kahverengi tüller ve kurdelelerle süslü pasajın bir köşesinde yer alan dilek ağacında da burçların haftalık yorumları yer alıyor. Bu keseleri açıp yorumları okuyabiliyorsunuz.

Sergide burçların logosuyla süslü kutuların bir büyük, bir de küçük olmak üzere iki boyutu var. Küçük kutunun fiyatı 21 milyon, büyük kutununki ise 47 milyon 500 bin lira.

Boğalara fıstıklı, Akreplere viskili

Koç:
Buruk ve damakta acımsı bir tat bırakan çikolatadan hoşlanır.

Boğa: Fıstıklı, fındıklı, sütlü çikolatalar favorisi.

İkizler: Birçok çeşit içeren bir çikolata paketi hediye edilebilir.

Oğlak: Kaliteli çikolataları sever.

Kova: Kalitesi, markası ve lezzeti tescilli olan çikolata hediye edilmeli.

Balık: Bütün çikolata çeşitlerini sever.

Yengeç: Bu burcun tercihi alkollü çikolatalar.

Aslan: En pahalı çikolatalar şık pakette sunulmalı.

Başak: Özel bir sunumla verilecek tek tip çikolata meraklısı.

Terazi: Sütlü çikolataları ve kutuyla uyumlu ambalajları beğenir.

Akrep: Viskili çikolataya hayır diyemez.

Yay: Nostaljik paketlerdeki çikolataları beğenir.

False