Twitter’ın meşhur ettikleri - 2

Çöpçüler Kralı’ndaki amca gibiyim

Haberin Devamı

@herbkubilenadam (4.438 takipçisi var)

Kendi ismimi kullanmak istemem bu saatten sonra. Bundan da adımın Serdar Dürük ya da Keremcem Ortaç gibi garip bir şey olduğunu düşünmeyin. Klişeleşen “nick’in arkasına saklanma” kalıbı da bana ahmakça geliyor. Özellikle Twitter sayesinde ortaya çıkan bir şey var ki artık insanlar “adlarının, etiketlerinin, şöhretlerinin arkasına saklanamıyorlar.” 

Meşhurlara yalakalık yapma çabası içindekilerin “@chokmeshur çok haklısınız”  tipindeki tweet’leri ve onlara cevap olarak samimiyetsiz bir samimiyet içindeki meşhurların “@yalakacan ehe teşekkür ederim” tipindeki cevapları Twitter’la ilgili en uyuz olduğum şey.

Twitter’da beni en çok samihazinses, hakanutku, hoanes, kendimdedegilim, ahmethce ve cuneytozdemir güldürüyor.

Twitter ünlülerin foyasını ortaya çıkardı. Bazılarının da aslında ne kadar kafa tipler olduğunu gösterdi. O yüzden hiç öyle “sanal alem oyuncağı” demem, aksine gerçeklerin ortaya çıktığı bir yer.

Kötü tweet; “Banularla taksimdeyiz, şu an noodle yiyorum çok güzel yaa, @berna naber berna” gibi tweet’lerdir.

Hani “Çöpçüler Kralı”  filminde bir amca vardı, tüm gün penceresinin önünden mahallede olan biteni izleyip durmadan “Yazcam bunu gasteye” diyen amca hani. İşte o amca gibi oluyorsunuz Twitter kullanmaya başladıktan sonra. Aklınıza bir şey gelince hemen “Dur yazayım bunu Twitter’a” diyorsunuz. 

Twitter’a yediğimi yazmam. “Pilates yapıyorum” ya da... Bana mı yapıyorsun anasını satayım, bana ne. “Cumadayım ikinci rekattayız.” ...“@mümincan allah kabul etsin” mi diyelim şimdi sana? Bir de “@cuneytinozu, @orayıeğmeyinburayıeğin, @ah-meth-c, @özayşeyılmazeli” ile başlayan tweet’lere sinir oluyorum.

Haberin Devamı

Kısa... kısa...

- Twitter’ı günlük gibi kullananlar... 140’a sığan hayatı neyleyim.
- Tweet’inizi çalıp kendininmiş gibi yazanlar, intihalciler... gerdeğe sponsor.
- Art arda tweet yazıp tweet bombardımanına tutanlar... muhsin bi su iç..
- Tweet yazmayıp sadece Retweet edenler... papağanlar.
- ılle de beni takip et diye tutturanlar... sen git geliyom ben.
- Ünlülere musallat olanlar... kaseti çıkmış ezik popçular.
- Bir ünlünün adını alıp tweet yazanlar... emral’dan geliyor “eşşeklik bende”.

Haberin Devamı

140 karakterle sevgili yapanlar azimle betonu deliyorlar

@PuCCaa (3,141 takipçisi var)

Takma isimle yazıyorum çünkü sevgili babam bilgisayarcı olduğu için 12 saat nette. Her an onunla karşılaşma ihtimalim var. Ağdayı sadece sevgilimle gece geçirmek için yaptırdığımı bilmesi hoş olmaz ya da sabah seksinden nefret ettiğimi...  

Twitter’la ilgili en uyuz olduğum şey ünlüler. Ünlüsün, o kadar adam seni izliyor ama tweet’lerin “@ahahaha @ohohoh @saolll pasta yapıyorummmmm Büşra bisee gelll!!!” “arabada müzik keyfi hehe”den öteye geçmiyor. “Süzmeymiş be bu” diyorum.
Ayrıca biri ünlülere Twitter’ın chat sayfası olmadığını öğretmeli. Babası karne hediyesi olarak bilgisayar hediye etmiş 14’lük genç gibi heyecanlılar, böyle sürekli kendi aralarındaki atışmalar, gülüşmeler ve saçma sapan konuşmalar...

Twitter’da beni en çok ergenliğe yeni girmiş kızlar güldürüyor. Manyak mıyım neyim bilmiyorum ama onların o doğal hallerine gülmek hoşuma gidiyor. Demet Akalın kafası yaşıyorlar paso. Kız mesela yazıyor; “Hayattan nefret ediyorum, keşke ölsem, gerçekten bunu istiyorum.” Ardından 25 kişi “Yapma, etme, lütfen sakin ol” demeye başlıyor. Sonra ardından kızımız “Burcularda film keyfiiii ohh kahvemiz de hazır miss miss” gibi bir şey yazıyor. Az önce daha
ölmeyecek miydin sen?
Ha bir de sevgili yapmak için uğraşan yaratıcı Türk erkeklerine gülüyorum. 140 karakterle oradan sevgili yapıyorlar, azimle betonu delmek gibi yani.

Şeyleri takip etmiyorum mesela, “nişantaşındayım” / “Fransız şarabımdan bir yudum alıp şehri izlerken hellim yiyorum” / “çok eğleniyorusss simgelerle şehrin en iyi clubündeyizzz.” O kadar eğlenecek olsam girip tweet atmak aklıma gelmez. Bir de n’apayım senin orada burada eğlenmeni? Ama bunları yaratıcı bir şekilde tweet’leyenleri seviyorum. Sami Hazinses var mesela, bu konuda en yaratıcı adam. 

Regl günlerimi bile yazıyorum, o yaşadığım işkenceyi, ağrıyı, bilim adamlarının kadınlardan nefret ettiklerini, ışınlanmayı bulan heriflerin neden bu işkenceye kayıtsız kaldıklarını, yüzyıllardır yapılan tek şeyin kanatlı ped olmasını...

· Tweet’inizi çalıp kendininmiş gibi yazanlar, intihalciler... Gel donumu da çal bari hayvan!

Yazarın Tüm Yazıları