Liderin bayramı

MAÇIN ruh hali ülkeminki gibiydi... Aslan gibi 15 fidanını şehit vermiş, 15 ocağına ateş düşmüş bir ülkede ne keyif olabilirdi ki...

Düşünün Trabzon’un Umut’la bulduğu ilk gol sonrası hiçbir sevinç işareti yoktu Konya Atatürk Stadı’nda. Tıpkı Veysel’in iki golünden sonra yaşanmadığı gibi... Futbolun yeni sloganı; "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" olmuştu. Ülkemin sokaklarında ne keyif kalmıştı ki, futbolun insanlarında bir mutluluk olsun. Ama hayat da devam ediyordu, futbol da...

Ligin lideri Trabzonspor, Konyaspor deplasmanında karşısında ummadığı dirençte taş gibi bir rakip buldu. Trabzonlu Giray Bulak, 3-5-2 ile Trabzonspor orta alanını boğma operasyonu yapmıştı. Önde kurduğu savunmasıyla en kısa yoldan ulaştığı bordo mavili kalede sıkça tehlikeler yarattı. İlk yarıda iki de gol buldu, o anlı şanlı savunmanın arasından.

Skoru koruma sevdası

Da Silva’
nın yaptığı her orta, Veysel ile buluştuğunda Konyaspor golü oldu. Trabzon takımı ciddiye alınacak iki gol girişiminde bulundu. Bunun birini Umut’un kafasından skor tabelasına yazdırdı.

İlk yarı böylesine garip bir görüntüde bitti Trabzonspor için. İkinci yarıda her şey bambaşkaydı. 5-4-1’e dönüp, maçı bu skorla bitirme sevdasına düşen Konyaspor, Veysel’in direkten dönen topu sonrası filelerinde beraberlik golünde gördü.

Trabzonspor kontratağında Serkan’ın asistinde Isaac, meşin yuvarlağı Konyaspor filelerine gönderip skoru eşitledi. Bu golün iki dakika sonrasında yine Isaac’le başlayan kontratak, Serkan’ın asistiyle Isaac’in ayağından Trabzonspor’un galibiyet golüne dönüştü.

Maçın bundan sonraki bölümü Konyaspor’un saldırılarına Trabzonspor’un gösterdiği büyük direnç halinde geçti. Ve bayrama lider giren Trabzonspor, liderlik bayramını yeni haftaya taşıdı.
Yazarın Tüm Yazıları