Geriİncili Gastronomi Rehberi Portekiz mutfağından tadılması gereken 5 harika lezzet
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Portekiz mutfağından tadılması gereken 5 harika lezzet

Portekiz mutfağından tadılması gereken 5 harika lezzet

Farklı lezzetler denemeyi seviyorsanız Portekiz mutfağı mutlaka ilgiliniz çekecektir. İşte denemeniz için birkaç öneri...

Zengin deniz ürünleri, taze sebzeler ve zengin tatlara sahip lezzetli yemeklerle ünlü olan Portekiz mutfağından tadılması gereken beş lezzeti sizin için bir araya getirdik:

Bacalhau

Portekiz'in meşhur tuzlanmış morina balığı. Bacalhau, Portekiz mutfağında yüzlerce farklı tarifle pişirilen ve en popüler yemeklerinden biridir. Bu lezzetli balık, farklı soslar ve garnitürlerle sunulur.

Pastéis de Nata

Portekiz'in ünlü tatlısı olan pastéis de nata, nefis yumuşak kıvamlı vanilyalı muhallebi dolgulu, çıtır çıtır hamurunun üstüne hafifçe tarçın serpilerek sunulur.

Francesinha

Porto şehrinin meşhur lezzeti olan Francesinha, bir tür sandviçtir. İçi sosis, jambon ve biftek ile doldurulur, üstüne peynir eklenir ve ardından sosla kaplanarak kızartılır.

Portekiz mutfağından tadılması gereken 5 harika lezzet

Chicken piri piri

Fırında kızartılan bütün veya parça tavuğa sürülerek pişirilen bir sos çeşidi. Domates, kuru soğan, çili biberi ve çeşit çeşit baharatın ezilerek harmanlanmasıyla elde edilir.

Arroz de Marisco

Deniz ürünleri seviyorsanız, Arroz de Marisco'yu denemelisiniz. Deniz ürünleri ve pirinçle hazırlanan bu nefis pilav, midye, karides, kalamar ve diğer deniz ürünleriyle zenginleştirilir.

False