Kurthan Fişek: Homo homini lupus Alman Kürt'ün kurdudur

Kurthan FİŞEK
Haberin Devamı

Birkaç günlüğüne Almanya'ya gittiğimi söylemiştim. Döndüm. Esenboğa havalimanında ilk yaptığım şey, yere kapaklanmak oldu. Yaşıma başıma hürmeten, etraftan herkes koşuştu. Ya havale, ya sara nöbeti, ya kalp krizi geçirdiğimi zannetmişler meğerse...

Hiç biri değil...

Vatan toprağını öpmek istiyordum.

* * *

Gümrük kapısında sıra beklerken, biri sordu. ‘‘Apo meselesi ne olur?’’

Aynı soru, kürt kökenli vatandaşlarımız tarafından, Almanya'da da sorulmuştu. Meseleyi aynı şekilde özetleyip sonuçlarını anlattım.

‘‘Apo'ya Almanya'dan bir sürü kurye gitmiş... Gidebilir. Her devletin birinci, ikinci, üçüncü kaygısı, kendi iç güvenliğidir. Öbür kaygılar dördüncü, beşinci, altıncı sırada gelir...’’

Almanya'dan Apo'ya giden kuryeler ne yapmış, ne demiş?

‘‘Bizim burada zırt-pırt sokağa dökülmeyin, iskemle-sandalye-molotof atmayın, bizim iç düzenimizi, güvenliğimizi bozmayın, Türkiye'de ne yaparsanız yapın, arkanızdayız...’’

Almanya'nın arkalarında olduğuna çok inandı PKK...

Almanya'nın şimdiki tavırlarını görünce şaşkına döndüler.

Tarihin ısrarla tekerrür ettiğini bilmeyenler, dostlarının kim olduğunu hiç bilmezler, bilemezler...

* * *

Birinci Dünya Savaşı'nda 14 bin işçi göndermiştik oraya... ‘‘Asimile’’ olup evlendiler, ama, erkek çocuklarını sünnet ettirmeyi ihmal etmediler.

Aradan yirmi yıl geçti, Prusya askeri makinesinin tekrar çalışmaya başlamasıyla beraber, ırkçılık hortladı. ‘‘Yahudi tesbiti’’ yapmanın en kestirme yolu, don indirip çükün ucuna bakmaktı. Gestapo, 23 bin Türk'ü gaz odasına gönderdi, ‘‘Ulan, dur! Yahudiler de, biz de ucunu kestiriyoruz!’’ diyene kadar iş bitmişti bile...

Kurtulamıyoruz şu Almanlar'dan... Kürt'ler de zor kurtulur.

* * *

1 Kürt aşiretleriyle ermeni komitacıların itiş-kakışından en çok Almanya yararlandı. ‘‘Düvel-i Muazzama’’ tabir edilen büyük devletlerden bir tek onlar bize arka çıkınca, avantaları ne oldu?

a. Yatırım piyasasında Deutsche Bank malı götürdü

b. Bağdat Demiryolu imtiyazı koparıldı

c. Birinci Savaş'ta doğu cephesi sağlama alındı

d. Hepsi

2 Şimdilerde ‘‘Turken Raus!’’ (sittirin gidin) diye bağırıyorlar Almanlar... Biz de kızıyoruz. Kızmayalım. Guinness Rekorlar Kitabı'nda Bismarck sonrası Almanya'nın elindeki dünya rekorları hangileri?

a. Mezar kazma b. Toplu idam

c. En ağır tank, top d. Hepsi

3 ‘‘Bizim sattığımız silahları kekolara karşı kullanmayın!’’ diyor Almanlar... Ajda Pekkan'ın ‘‘Amaan petrol, canımmm petrol!’’ şarkısının klipi yüzünden, Almanya'dan ‘‘resmi protesto’’ yemiştik. Niye?

a. Filmde yolda kalıp eşşeğe çektirilen araba Mercedes olduğu için

b. Ajda'nın dahili çekimleri gaz odasında yapıldığı için

c. Figüranların tamamı Yahudi olduğu için

d. Fon duvarlarında Kürt kilimler olmadığı için

4 Habire ‘‘Fremde Raus!’’ (Yabancılar Dışarı!) diye bağıran Almanlar'ın son zamanlardaki ‘‘Kürt sevdası’’ sizi yanıltmasın... Kürtler'i de sevmezler. Halepçe'de hardal gazıyla Kürtler'in soyunu kıran Saddam Hüseyin'e, o hardal gazının fabrikasını Almanlar kurmuştu. Hangi adla?

a. Çikolata b. Deodorant

c. Zirai mücadele d. Fare zehiri

------------------------------

CEVAPLAR: 1) d, 2 d), 3) a, 4) c

------------------------------



Yazarın Tüm Yazıları