Kulübeler çarpışacak

Yedek kulübesinden daha çok katkı alan takım, şampiyonluk yarışında avantaj sağlar.

Haberin Devamı

F.Bahçe’nin elinde, yedek kalsalar da katkı yapabilecek bir oyuncu topluluğu var. Trabzonspor’da bu kadar zengin bir yedek kulübesi yok. Ama maçları çevirme ihtimali daha yüksek oyuncular olduğu kesin.


Ligde artık kimin şampiyon olacağını belirleyecek haftalara giriliyor.


LİGİN bitimine, şampiyonlk düğümünün çözülmesine 7 hafta kaldı.. Fenerbahçe, 10 maçlık serinin ardından Bursaspor’la berabere kalarak liderliği Trabzonspor’a devretti. Bundan sonra yarış daha da kızışacak.. Trabzonspor’un, Galatasaray ve Bursaspor gibi iki güçlü takımla oynayacağı önümüzdeki iki
hafta, Fenerbahçe de Eskişehirspor ve Gaziantepspor’la karşılaşacak.
Şampiyonluk yarışında öne çıkan en önemli unsurlardan biri, kulübelerin maça etkisi olacak. Hem Şenol Güneş, hem de Aykut Kocaman camilarının ve yönetimlerinin tam desteğini arkalarına almış durumdalar. Aslında Bursaspor, Beşiktaş, Galatasaray gibi sezona şampiyonluk iddiasıyla başlamış takımları geride bırakıp ilk ikiyi hemen hemen garantilediler. Bu haftadan itibaren kimin şampiyon olacağını belirleyecek haftalara giriliyor.

Haberin Devamı


F.Bahçe’de daha fazla
Özellikle yedek kulübesinden daha çok katkı alan takımların şansı artacak. Fenerbahçe’nin elinde Caner, Stoch, Dia, Uğur, Bekir, İlhan, Gökay, Güiza, Bilica, Semih, Özer, Baroni gibi yedek kalsalar da katkı yapabilecek bir oyuncu topluluğu var. Trabzonspor’un elinde bu kadar zengin bir yedek kulübesi yok. Ama maçları çevirme ihtimali daha yüksek oyuncular olduğu kesin. Alanzinho ve Yattara’nın maç alma kapasitesi çok fazla. Mehmet Çakır, Ceyhun, Mustafa Yumlu, Engin Baytar, Glawocki de kalitesi üst düzey oyuncular.


Keyfini süreceğiz
Şampiyonluk yarışında herkesin gözü sahadaki onbirlerde oluyor çoğu zaman.. Ama bu haftadan itibaren hangi teknik adam daha sakin kalır, yedekleri de en az sahadakiler kadar motive ederse o takımın şansı artacak.. Bize de işin keyfini sürmek kalacak..


Haftanın Takımı

Kasımpaşa umutlandı

Kasımpaşa kimsenin beklemediği bir deplasmanda kimsenin beklemediği bir sonuç aldı. Hem iyi futbol oynadı, hem de çok pozisyona girdi. Ligde kalma yolunda az da olsa umutlandı.

Haberin Devamı

Haftanın Teknik Direktörü

Fuat Çapa faktörü

Mehmet Özdilek, Galatasaray’a karşı takımını iyi motive etti ve yönetti. Fuat Çapa da zorlu ortamda aldığı galibiyetle haftaya damfasını vuran isim oldu.

Haftanın Futbolcusu

İbrahim jokerimiz olabilir

İbrahim Öztürk mutlaka Milli Takım’da olması gereken bir oyuncu. Özellikle eski savunmacılarımızın döküldüğü ortamda Belçika’da jokerimiz olabilir. Ersen Martin de haftalar sonra ortaya çıktı, iki gol attı ve üç puanın kazanılmasında rol oynadı.

Haftanın Golü

Seyirci yoktu ama...

Holosko cezasız ama seyircisiz maçın en güzel hareketini yapıp sol doksana harika bir şut gönderdi. Erkan Sekman da Galatasaray ağlarına bıraktığı füzeyle galibiyetin kapısını açan isim oldu.

Haberin Devamı

Haftanın Asisti

Burak ders verdi

Burak Yılmaz’ın asisti muhteşem değildi. Ama tam derslikti. Topu alışı, ofsayta yakalanmayışı, savunma oyuncularına bakması, Umut’un pozisyonunu görmesi ve boş kaleye yuvarlaması için verdiği pas nefisti..


Haftanın Kurtarışı

Ivankov, lideri değiştirdi

Ivankov, Alex’in kafa vuruşunu çıkartırken haftanın liderini de değiştirdi. Korcan, Almeida ile birebir kaldığı anda yaptığı kurtarışla üç puana katkıda bulundu. Cenk’in harika refklesi yenilgiyi önlemedi ama büyük bir alkışı hak
etti.

Haftanın Hakemi

Çakır tempoyu düşürmedi

Cüneyt Çakır, Trabzonspor-Konyaspor maçında sertliğe taviz vermedi. Tempoyu düşürmemeye çalıştı. Aldatmalara kanmadı ve zor bir maçı hatasıza yakın yönetti.

Haberin Devamı

Haftanın Alkışı

Efendilik yarışı

Türk futbolunun iki değeri ve beyefendi ismi Aykut Kocaman ile Ertuğrul Sağlam, Kadıköy’deki zorlu maç öncesi birbirine sarıldılar, omuz omuza verdiler ve herkesin takdirini topladılar.

Haftanın Utancı

Meşaleyle gelen ayıp

Bursaspor taraftarının maçın başında ona yakın meşale yakması ve bazılarını Fenerbahçe taraftarının üzerine atması insanlık dışı davranışlardı.

Haftanın Ayıbı

Şota’ya yapılır mı bu?

Ligin en başarılı teknik adamlarından biri Şota.. Ligin en güzel kadrolarından birini kuran da Kayserispor.. Bu takımın kendi seyircisi tarafından “Üç üç” diye demoralize edilmesi büyük ayıptı.

 

Yazarın Tüm Yazıları