Kötü kere kötü

HERKESİN bildiğini, ben de biliyorum. Hep denir ya, ilk maçlar zordur. Neyin zoru be kardeşim. Maç maçtır, ilki de birdir sonu da..

Dün akşam seyrettiğim Beşiktaş’ın 40 gün 40 gece oynasa gol atacağına inancım yoktu. Koca bir 90 dakika oynandı. İlk yarı Fahri’nin vurduğu bir kafa, kaleci çıkardı. İkinci yarıda Gökhan Zan’ın vurduğu bir top direkten döndü. Beşiktaş’ın başka gol pozisyonu yok. Ne oynamak istediğini de anlamış değilim. Bir anlayan varsa, parmak kaldırsın kabul edeyim.

Delgado, yoksa bu takımı toparlayak adam da yok diyorum. Hem diri toplarda var, hem ölü top vuruşunda.. Beşiktaş’ta bu oyuncu yoksa, iki yakası zor bir araya gelir. Hemen de ilave ediyim, Delgado oynayacak ama Kleberson’da ona iyi eşlik edecek. Beşiktaş’ın başka türlü iyi oynama şansı yok. Bu ikisinin kontrolü altında oynayacak Beşiktaş iş yapar. Diğer oyuncular hep yardımcı oyuncu. Maçın değiştirecek başka bir oyuncu yok.

Dün akşam oyuna şöyle bir baktım. Nobre’nin dışında şu maçı kazanırım havasında oynayan oyuncu da yok. Nobre, çok mu iyi oynadı? Böyle bir şey demiyorum. Futbol oynama ihtiyacına şapka çıkarıyorum. Nobre’yi alan bir takım, adı ne olursa olsun, topu rakip 18’e sokmak zorunda. Çünkü 18’e gelen topu o da kaleye sokuyor. Hiç alışmadığı yerlerde dolaşan bir Nobre’den daha iyisi beklenemez. Çırpınır durur. O kadarda kalır.

Kolay gol yeniyor

Beşiktaş’ın yeni kalecisi, oyunu çok ciddiye alıp, oynayan bir kaleci. Yediği golde de hiç hatası yok. Gökhan’la Koray’ın rakip oyuncuya refakati var. Seyrettiler müdahele etmediler. Bu kadar kolay gol yiyen bir takıma, mama yok. Geçmiş iki sezondaki kolay gol yeme alışkanlığı devam ediyor. Kötü kere kötü.

Manisa takımı kazandı ama girdikleri tek pozisyonda gol buldular. Ligde tabiki sıkıntıları olmaz. Kadro fena bir kadro değil, ama çok da iyi iş yapacaklarına inancım yok. Ligden sıkıntıya girmezler o kadar.

Maçın hakemi, maçın üstüyle başıyla hiç oynamadı. Ne gördüyse onu çaldı. Ben yanlış üflediği bir düdüğe rastlamadım. Lig çok uzun bir maraton. İlk maça bakıp, ahkam kesmek olmaz. Beşiktaş koşacak, hep beraber oynayabilecek bir kadro yaptı. Genç de bir takım. Ama gözden kaçmasın yeni bir takım. 5-6 yeni oyuncu var. Takım olmak kolay bir iş değil. Lig yol aldıkça, Beşiktaş daha iyi duruma gelir. Ama bir şartla ilk 5-6 haftada fazla puan kaybetmemek mecburi.
Yazarın Tüm Yazıları