Korkular

BEŞİKTAŞ’ın Rize’deki oyununu, kalın bir eleştiri noktasına sığdırmakta zorlanabilirim.

Öncelikle Rize’nin golünde Beşiktaş defans adamlarının yaşadığı şaşkınlığın altını çizerek, tüm savunma ailesini suçluyorum.

Ve golün oluşumunda rakibe gerekli baskıyı gerçekleştirmekte ağır ve sorumsuz davranan Beşiktaş orta saha adamlarını da suç ortakları olarak eleştirebilirim.

Beşiktaş, kolay ve erken yediği bu golün şokunu uzun süre hissetti. Oyuna uyum sağlamakta zorlandı. Ve değerlerini yakalamakta sıkıntılar çekti.

Kleberson’un defansa yakın oynadığı pozisyonlarda Beşiktaş’ın hücum organizasyonları gerekli olgunluğa ve etkinliğe ulaşamıyor. Sanki bir şeyler eksik kalıyor...

İlk 45 dakikada sadece Youla’nın yakaladığı pozisyon dışında rakip kalede heyecan yaratamayan... Ailton’un stiline uygun, tek pas atamayan ve topla buluşturmakta zorlanan... Kenarlarda Ali Güneş ve Adem Dursun’dan beklenen verimi bulamayan Beşiktaş, belki de sezonun en kötü ilk 45 dakikasını oynadı.

***

İkinci yarıda Ahmet Dursun’un oyuna girmesini ilk yarı görüntülerine bakarak hiç yadırgamadım. Ailton’u kullanamıyorsan ve topu ondan uzak tutuyorsan, Ahmet Dursun’un çabukluğundan yararlanmak daha uygun değil mi?

Beşiktaş, ikinci yarıda oyunu rakip alana yıktı. Hücum girişimi ve kanatlardan gelişen atak sayısı ilk 45 dakika ile kıyaslanmayacak kadar fazlaydı.

Ancak, yine bu bölümde Rize’nin yarattığı kontrataklarda yaşanan korkular, Kartal’ın henüz gerçek bir TAKIM kimliğine kavuşmadığını gösteriyordu.

Beşiktaş, öncelikle bu konuda elini çabuk tutmalı... Önümüzdeki zorlu haftalar, Beşiktaş’ta beklenmedik sıkıntılar yaratabilir.

***

Beşiktaş’ta ısrarla iyi oynayan bir futbolcu aradım. İşaret edebileceğim tek kişi göremedim. Tümer mi? Milli maçlardaki performansından çok uzaktı. Kleberson, A.Hassan mı? Varlıkları bile hissedilmedi. Youla mı? Bu kadar kötü görmedim. Ya girenler? Ahmet Dursun ve Veysel. Onlar da bu kargaşada kayboldular.

Beşiktaş, belki ikinci yarıdaki baskısıyla bir beraberlik golü atabilirdi. Bunu da beceremedi ve cezasını çekti. Kimse ‘Yazık oldu Beşiktaş’a’ diyebilir mi? Kötü oynadı ve hak ettiği gibi yenildi.
Yazarın Tüm Yazıları