Kodlama müfredata giriyor

Güncelleme Tarihi:

Kodlama müfredata giriyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2016 09:18

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bilişim teknolojileri ve yazılım dersi müfredatına kodlama eğitimini de ekliyor. Kodlama eğitimi 5 ve 6’ıncı sınıflarda zorunlu, 7 ve 8’inci sınıflarda seçmeli ders olan ’bilişim teknolojileri ve yazılım dersi’nin içeriğine eklenecek.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde yapılan duyuruyla, “Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ve Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı ile ortak bir çalışma başlattı.  Çalışma; 5 ve 6. sınıflarda zorunlu, 7 ve 8. sınıflarda seçmeli ders olarak okutulan “bilişim teknolojileri ve yazılım dersi”nin içeriğinin güncellenmesini kapsıyor” denildi.

Konu ile ilgili olarak 8 Mart’ta gerçekleşen toplantıda mevcut müfredat programı, bilgi ve iletişim teknolojileri, dijital vatandaşlık ve bilgisayar bilimi konularına ilişkin mevcut öğretim programının güncellenmesi, bu konuların ulusal öğretim programında öğretilmesi konuları konuşuldu. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı’nın ortak kararı üzerine, kodlama eğitiminin Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Öğretim Programında daha fazla yer almasına karar verildi. Bu kapsamda Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı ve Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ortak bir çalışma başlattı. Çalışma 5 ve 6’ıncı sınıflarda zorunlu, 7 ve 8’inci sınıflarda seçmeli ders olarak okutulan ‘bilişim teknolojileri ve yazılım dersi’nin içeriğinin güncellenmesini kapsıyor. Açıklamada, kodlama eğitiminin tüm öğrencilere bilgisayar ve internet okuryazarlığı yanında, algoritmik düşünme becerisini kazandırmasının amaçlandığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

Haberin Devamı

“Ayrıca öğrencilerin oynadığı bilgisayar oyunlarının çok küçük de olsa bir parçasını kod aracılığıyla oluşturarak programlama mantığını anlamalarına yardımcı olacağı düşünülüyor.  Kodlama eğitimi ile öğrenciler; teknolojiyi tüketen değil, üreten nesil olma yolunda ilk adımlarını atmış olacaklar.”

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!