Koç teknesini kendi kullandı

Davete katılanlar giydikleri şık kıyafetlerle adeta birbirleriyle yarışırken gece Oscar ödül törenini anımsatıyordu.

/images/100/0x0/55eb6716f018fbb8f8bed3b1Erken saatlerde başlayan davet gecenin geç saatlerine dek sürerken geceye katılan 500 seçkin konuk arasında Dalia Garih, Türkan Sabancı, Hülya Cerrah, Rahmi Koç, Meral-Vural Gökçaylı, Semra-Gürbüz Tümay, Afet Karacan, Demet Sabancı, Fatoş-Ertuğrul Hataylı, Servet Koçak, Seval-Suat Sürmen, Bilge-Yılmaz Soyak, Feryal-Kemal Gülman, Heves Ekinci, Bilgün Dereli, Yasemin-Sedat Aloğlu, Burak-Nazlı Öztarhan gibi bir çok isim vardı.

Aynı gece Sait Halim Paşa Yalısı’nda Monaco Hükümdarı Prens 2. Albert’in tahta geçişinin birinci yıldönümü sebebiyle bir protokol düzenlendi. Gecenin evsahipliğini Monaca Fahri konsolusu Tuna Köprülü yaptı. Resepsiyona kendi kullandığı tekne ile gelen Rahmi Koç, ikram edilen kırmızı şarabı "Monaco şarabı mı bu" diye sorarak aldı.

Şaraptan bir yudum alan Koç, "Hayır sadece şarapmış, ama biraz dinlendirilmesi lazım" dedi. Bunun üzerine Koç’a yeni bir kadehte yeni bir şarap getirildi. Bir yudum alan Koç, "İşte bu dehşet bir Monaco şarabı" diyerek kadehini keyifle yudumladı.

1969 model Cadillac/images/100/0x0/55eb6717f018fbb8f8bed3b3

Antika ve sanat piyasasını yönlendiren Turgay Artam, antika ve klasik araba müzayedesi düzenleyecek. 1969 model Cadillac Coupe de Ville arabasını çok sevdiğini söyleyen Artam, "Türkiye’de birçok klasik araba meraklısı ve kullanıcısı var. Bunları bir araya getirmek istiyorum" diyor. Müzayedede, Ford, MG, Cadillac, Mercedes, Ferrari, Bugatti, Chevrolet, Alfa Romeo, Corvette, Bentley gibi markaların 1970 öncesi modelleri yer alacak. İlk kez böyle bir müzayedenin gerçekleşeceğini söyleyen Artam’a göre antika eser toplayanların büyük bir kısmı antika otomobile de meraklı. Arabalarını müzayedeye vermek ya da müzayedeye katılmak için (0212) 236 2460 nolu telefonu arayabilirsiniz.

Kültür gezisi

İş kadınlığı ve yüksek lisans öğrenciliğini aynı anda yürüten Hülya Kalyoncu, yüzyıllık çinileri ve yapılışlarını incelemek üzere hafta sonu Kütahya’daydı. Kadir Has Üniversitesi’nde "Kültür Varlıkları" üzerine tez araştırması yapan Kalyoncu’ya; Kütahya Porselen Yönetim kurulu üyesi Sema Güral Sürmeli de eşlik etti.

İş kadını kimliğiyle de dikkat çeken başarılı hanımlar, gündüzleri çini atölyelerini gezerek uygulama ve yapılışlarını incelediler akşamları ise Güral Harlek Hotel’de, SPA keyfi yaparak enerji depoladılar.

70 bin dolarlık tek taş yüzük/images/100/0x0/55eb6717f018fbb8f8bed3b5

Yaklaşık iki yıldır Erdinç Acar’la birliktelik yaşayan Hande Demir, nişan yüzüğü taktı. Erdinç Acar, sevgilisine nişan yüzüğü olarak 70 bin dolar değerinde tek taş pırlanta yüzük aldı. Geçtiğimiz gece Les Ottoman Otel’deki davete Erdinç Acar nişanlısı Hande Demir ve müstakbel kaynanası Revan Sadıkoğlu’yla geldi. Demir’in sağ yüzük parmağındaki tek taş diğer davetlilerin de ilgisini çekti.

Yaza Merhaba Partisi

18 Temmuz Salı gecesi Çekmeköy’ün doğal ve büyülü atmosferinde kurulan Terra Portia Evleri’nin açılış gecesi var. Turgut Toplusoy dostlarıyla bir araya gelecekleri barbekü partisinde yapımı tamamlanan evleri tanıtacak. "Terra Portia Evleri", Çekmeköy’de yemyeşil bir vadi içerisinde, 43 bin metrekarelik bir alan üzerine yapılmış, 33 adet villadan oluşuyor.

Yazarın Tüm Yazıları