Kimler gelmiş!!!

Tevellütü tutanlar, tutmayan kardeşlerimize anlatsın: Bonus peruklu Kadir İnanır’dan çok önce, Bobby Farrell vardı.

Bilirsiniz; 70’lerin fenomenal disko-pop grubu Boney M’in, Ajda Pekkan ve Harun Kolçak’tan bile enteresan dans edebilen, afro saçlı, yegáne erkek elemanı...

Ekranların henüz siyah-beyaz olduğu o onyılın ikinci ve 80’lerin ilk yarısında, bizim ailede televizyonla ilgili geyik, iki ana başlık etrafında dönerdi:

Birincisi, ‘Yahu Raffaella Carra, o uzun ve sivri topukların üzerinde nasıl o figürleri attırabiliyor?’ ikincisi ise, ‘Bu adam (Bobby Farrell) gülmeden bu figürleri nasıl attırabiliyor?’ idi.

Psikolojik bir açıklaması filan vardır ille ki... Takdir edeceğiniz üzre, esasta seyri pek de hoş bir adam olmayan Bobby Farrel’dan hiçbir şekilde gözümü alamazdım.

Hálá da alamam, alamıyorum...

‘Moonlighting / Mavi Ay’ dönemindeki háliyle Bruce Willis bir, VH1’da filan eski kliplerini yakalarsam, Boney M iki... (Bir de her dem taze Prince var; o ayrı...)

Gözümü bile kırpamıyorum... Hipnotize olmuş mutlu moron modeli, yüzümde saçma bir gülücükle, öööyle çakılıp kalıyorum.

Birbirlerine leylek ile akvaryum balığı kadar benzeyen bu adamların üzerimde nasıl olup da aynı efekti yaratabildiği, dediğim gibi benim psikoloji dağarcığımı aşan bir mevzu... Hani zihnine ve eline üşenmeyen bir doktor filan lûtfedip izah ederse çok sevineceğim. Şimdiden teşekkür ederim...

Yine lafı uzattık da uzattık. Manşeti gömdük, mühim haberi sona bıraktık...

Hazır mısınız arkadaşlar? O zaman barış için, sevgi için, insanlık için, GELSİN BONEY M!

Haberi almış olanlara sürpriz olmayacaktır ama duymamış olanlara müjdeyi biz verelim: Boney M geliyor...

İsterseniz bir kez daha okuyun, iyice sindirin: Boney M geliyor!

Bu yıl 10. yılını kutlayan Roxy’nin, 11 Haziran’da, yani bu gece, kimse dışarıda kalmasın diye 3000 kişilik Yeni Melek’te düzenlenecek olan kapanış partisinde sahne alacaklar.

Kadroda Bobby Farrell yok gerçi ama olsun varsın, kalan sağlar bizimdir. Málûm, orijinal kadrosu, Liz Mitchell, Marcia Barrett, Maizie Williams ve Bobby Farrell’dan oluşan Boney M, Bobby Farrel’ın gruptan ayrıldığı 80’lerin sonundan beri, yollarına -müzik eleştirmenlerince ‘Üstelik bu şarkı da söyleyebiliyor’ benzeri hayret cümleleriyle onore edilen- Reggie Tsiboe ile devam ediyorlar.

Kapanış partisinde Boney M’in yanı sıra punk grubu Sigue Sigue Sputnik, dinlemelere doyulamayan Rebel Moves ve Brezilyalı samba grubu Brasil Maravilha da performans sergileyecekler.

Yetmediyse, dansçılar, jonglörler, ateş dansçıları, DJ’ler ve muhtelif atraksiyonlar...

Bu da kumpanya çığırtkanlarının; ‘Gel vatandaş gel!’ haykırışlarını andırır bir yazı oldu ama yani, Roxy kapanıyor ve kapanışa Boney M geliyor arkadaşlar.

El mahkum, ille ki Yeni Melek’de hazırola geçilecek. Daddy Cool çalarken, terk-i álem eylemiş, çok sevilen bir büyüğümüz anılacak. Álemin gelmiş geçmiş en ‘baba’ şahsiyetlerden biri, en genç, en dinç dimağlarından biri olan, yarı-babam Futi’ye, Fuat Carfi’ye doğru, cennete doğru, gülücüklü bir göz kırpılacak, kadehler onun için kalkacak. Kıkırdayarak, Futi’nin Daddy Cool çalarken nasıl dans ettiği yad edilecek. Hatta onun gibi dans etmeye çalışılacak: ‘Bye bye Daddy Cool...’

Çocukluğu Boney M ile geçen, yok yok, şöyle söyleyelim, tevellütü tutsun tutmasın yolu sevgiden geçen herkesle, bugün, Yeni Melek’de buluşuruz.

Yeni Melek Gösteri Merkezi: Gazeteci Erol Dernek Sok., No: 13, Beyoğlu, İstanbul.

Tel:
(0212) 244 97 00.


Asparagas


Önümüzdeki haftasonu gireceği 80. yaş gününü paraşütle atlayarak kutlamaya karar veren, 88 George W. Bush’un pederi, eski ABD Başkanı George Bush, bu kararında eski bir donanma pilotu olmasının ve 2. Dünya Savaşı sırasında hasar görmüş bir uçaktan sağ kurtulmayı başarmasının bir etkisi olmadığını söyledi: ‘Esasında fikri, Mahsun Kırmızıgül’ün Maldiv Adaları’nda çekilen, Sarı Sarı isimli şarkısının klibinden aparttık. Hani Mahsun’un bir toplantının ortasında gelen bir not üzerine uçağa atladığı, Maldivler’e ulaşınca kendini denize attığı ve su altında manitasıyla buluştuğu klip... ‘Ne ayak?’ dediğinizi duyar gibiyim. Bildiğiniz gibi, rahmetli Turgut Özal yakın dostumdu. Ne zaman bir araya gelsek, önce ‘Hey George, versene borç’ nakaratını terennüm eder, krediyi kopartırsa da çocuklar gibi sevinir; ‘Biliyorum, bir gün bir koyup üç almayı da başaracağız. Ulen Georgie, koy şurdan bir Mahsun kaseti de neşemizi bulalım’ derdi. Arif olan anlasın: Böylesi bir atraksiyonla, vakt-i zamanında çıkan ilk Körfez Krizi’nde tam desteğini esirgemeyen sizlerin háli hazırdaki tutumuna da sitemkár bir gönderme yapacağım. Benim keratayı çok üzüyorsunuz, maaile kırılıyoruz yani...’
Yazarın Tüm Yazıları