Kartal kupaya kondu

2011 Ziraat Türkiye Kupasını Beşiktaş normal süresi 2-2 maçta İ.B.Belediye Sporu penaltılar sonucunda 6-5 yenerek kupanın sahibi oldu. Beşiktaş böylece avrupa vizesini cebine koymuş oldu. Tebrikler Beşiktaş.

Maça iyi başlayan taraf Beşiktaş' dı. 10 dakikalık periyotta Quaresma' nın şahsi becerisi ile kazandığı 2 topu yine kendisi kullanınca golle tanışamadı Beşiktaş.  32. dakikada maçın Beşiktaş adına Necip ile beraber en iyi oyuncusu Fernandes'in pasında Quaresma' nın golü geldi. İlk yarının son saniyelerinde günün en başarılı ismi İ.B.B.'un kalecisi Hasagiç, Simao' nun sert şutunu harika çıkardı ve skoru korudu.
 
İkinci devreye tutuk girdi Beşiktaş. Defansda Simao nun hatalı pasına müdahele etmek isteyen Aurelio net bir penaltıya sebebiyet verdi. Penaltıyı gole çeviren İbrahim Akın maçta dengeyi sağladı. 68.  dakikada kendi topuna hareketlenen oyuna sonradan giren Göhkan Ünal düzgün bir vuruşla skoru kendi lehine çevirdi. Bobo - Almeida dğeişikliğinden sonra kara kartal biraz daha toparlandı. Maç gitti derken 77. dakikada duran topun başına geçen Fernandes' in yaptığı ortada Sivok kafayla golü buldu ve skoru eşitledi.
 
İ.B.B. spor kopuk ama iyi mücadele etti. Planlı programlı Beşiktaş' ın üstüne gelmediler. Sanırım sahada ki herkesin eli ayağına dolaşmıştı. İki kişi iyi ayakta kaldı biri Necip diğeri ise Fernandes' di. Guti 105 dakika saha kaldı ama tribünde ki bir taraftarın inanın takıma katkısı Gguti' den daha fazlaydı.
 
Neticede penaltılarla da olsa Beşiktaş kupayı müzesine götürmeyi başardı. Gönül isterdi ki, maç hiç uzatmaya gitmeden, stres yaşamayalım. İyi bir oyunla bu kupayı süsleyelim ama malesef Beşiktaş çok iyi bir maç çıkaramadı. Yineliyorum Quaresma' nın bireysel oyunu, Guti' nin sahada akşamdan kalma görüntüsü, Ekrem ve İsmail' in ofansa hiç katkı vermemesi ve Aurelio' nun stoperde oynaması Beşiktaş' ın iyi oyun oynamasına engel oldu.
 
İ.B.B. Spor' u kutlamamak mümkün değil. 4-5 senedir Süper ligde olup kupa finali oynamak ve kupayı penaltılarla kaybetmek az bir iş değildir. Keşke her maçını final havasında oynasalar. Mütevazi ama mücadelesi kadrosunu kutluyorum. Özellikle Hasagiç' i alnından öpüyorum. Net 4 tane golü çıkararak gecenin en iyilerinden biri oldu.
 
Tayfur hoca maçı çok riske attı. Eğer ki bu kazanılmamış olsaydı bunun en büyük sorumlu Sn. Havutçu olacaktı. Guti' ye bu kadar tahammül etmesi akıllara zarar verici nitelikteydi. Elinde her ne kadar kısıtlı bir kadrosu olsa da en azından orta sahaya pres yapan biri alarak orta sahada Fernandes' i ve Necip' i biraz rahatlatabilirdi.
 
Kimse bu yazdığıma kızmasın ama Beşiktaş' ın avrupaya gitmesi İ.B.B. Sporun gitmesinden ülke futbolu adına kat kat daha iyi oldu. Bu kupayı Beşiktaş camiasına ve Demirören ailesine armağan ediyorum. Sn. Başkan Yıldırım Demirören' in babası Erdoğan Demirören' e acil şifalar diliyorum.
 
Sn. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül Beşiktaş' a uğurlu geldi. Beşiktaş' lılığı ile bilenen Sn. Gül' ü her maçımızda görmek isteriz.
 
Maç için günler öncesinde hazılıklara giren ve Kadir Hhas stadını dolduran binlerce , onbinlerce taraftara sonsuz sevgilerimi gönderiyorum. Açılan iki pankart dikkatimden kaçmadı " Finale değil seni görmeye geldik", "Sevinmek için sevmedik"
 
Yazarın Tüm Yazıları