Karar verdim, Meclis-i cümbüÅŸ'e giriyorum!

Ay artık geldiler bana... Ne yapsam, ne etsem, ne tür değişik aktiviteler içine girsem derken aklıma geldi ki en büyük aktivite bu ara bana meclise girmek olur.

Haberin Devamı

E o halde hazırlıklara başlayalım. Ne lazım meclise girmek için? Girmek derken, kafaya taktım milletvekili olacağım ben. Evet meclise girmek için ne lazımdır, itinayla sordum araştırdım. Sonuç harika, ben bulunmaz kumaşım. Meclisin tek eksiği de benmişim meğer, ben de girdim mi tamamdır bu cümbüş.

Hazırlıklar, hazırlıklar... Ve evet, sonunda ben meclisteyim.

Ahmet Bey saÄŸ kulağımda püühüüüüüüü pühüüüüüüüüüüüüüü, solda Mehmet bey. SaÄŸ sol da farketmez bana, ortalarda bir yer olsun yeter derken birisi çıkmış; "SaÄŸ yap saÄŸ yap, topla gel AyÅŸe hanım!" diyor. Öbürü gelmiÅŸ; "Solla da solla kafana göre solla!" diyor. Bir diÄŸeriyse, "Ortada kuyu var yandan geç, fazla takılma saÄŸda solda!" derken ben de bu meclis havasına girip tamtam dansı eÅŸliÄŸinde "Tiridine tiridine tiridine bandım. Bedava mı sandın? Para verip aldım" ÅŸarkısıyla kendimi içeri attım. İçimden de dedim ki; "Demek meclis böyle bir yermiÅŸ!"  Neyse sonuç olarak mühim olan içeri kapağı atmak deÄŸil miydi zaten? En havalısından da bir giriÅŸ yaptım iÅŸte!Â

Haberin Devamı

Evet dedim ya, "içerdeyim" ben. Hani girmek istesen giremezsin, çıkmak istesen çıkamazsın. Öyle bir hal içindeyim, kal geldi bana... Buranın girişi böyleyse, gelişmesi nasıldır, sonucu ne çıkmazdır diye düşündüm. Eee tutturmuştun Ayşe, "Gireceğim de gireceğim" diye. Hadi bakalım, o halde bundan sonrası için çekilen çile kutsaldır!

Neyse efendim, Melis Alphan'la çalışıyorum meclis kıyafetlerim için. Hem modadan iyi anlar, hem de meclise girip çıkmışlığı var. Ayrıca saat almam lazım, en az 40 bin dolarlık olmalı, kapalı çarşıda çakmaları varmış... Alsam renk renk taksam, 40'ar 40'arlıklardan... Renkten Sorumlu Devlet Bakanı olur ardından renk analizleri yapardım milletvekilleri arasında.

Karar verdim, Meclis-i cümbüşe giriyorum

İlk önce bir ıstakoz partisi vermeyi planlıyorum. Bunun için ilk yapmam gereken Istakozdan Sorumlu Devlet Bakanı Sema Çelebi'yi aramak. Gelsin ıstakozlar, gelsin vekiller...

Haberin Devamı

Mümkünse sadece kadından sorumlu değil, aynı zamanda erkekten de sorumlu olan devlet bakanı olmak istiyorum (Ayrıca bak aklıma geldi, erkekten sorumlu devlet bakanı neden yok ki? Ne saçma, sadece kadından sorumlusu var. Hani kadın sanki çaresiz, embesil, sahip çıkıp idare edilmesi gerekir gibi).

Bu arada kendime bir sponsor da bulmam lazım. En basiti kıyafet sponsorum olmalı benim. Meclis konuşmalarımda arkamda sponsorumun adı yazılı afişler yer almalı,  "Beni sizler varettiniz, sizinle varım" hesabı.

Haa ayrıca çok fırın ekmek yemem lazım şöyle güzel yalan söyleyebilmek için. Şu aralar pek para etmem, çünkü hala yalan söylerken kızarır suratım. Bu duruma bir çare bulmalıyım. Ayna karşısına geçip mimik çalışmam da lazım. Bende mimik hak götüre... Desen desen anca tiklerim var. Politikacı gibi şuursuz mimiklerim olmalı, Bihter gibi sağ gösterip sol vurmalı suratım.

Haberin Devamı

Ayrıca madem bu işe baş koydum, etrafımda dişi erkek, ay pardon erkek sinek dahi bulunmamalı dost bile olsa... Ne olur ne olmaz, bir punduna getirir iki fotoşop, üç bilmem ne derken bakmışınız koca bakan benim çıkmış fantezi kasetim.

Ah en önemli şeyi nasıl da unuttum... Ben ne ellerimi sıkı sıkı yumruk yapabilirim, ne yumruk atmayı becerebilirim, ne de ayaklarımı bacaklarımı sıkı sıkı kullanarak kıvrak hareketlerle havada uçan tekmeler atabilirim. Zorlu geçen meclis ringlerinde bütün kemiklerim kırılır, kaşım gözüm patlar benim alimallah! İnceden inceden benim dövüş sporlarını öğrenmem şart.

Ay neyse ben bir süreliğine politik olup politikaya tam dalmamaya, meclise olan mesafemi korumaya karar verdim. Niye mi? Yok kendime güvenmediğimden değil, daha uzun yıllar ruh sağlığımı korumam lazım. Ne de olsa büyütecek bir evladım var daha...

Yazarın Tüm Yazıları