Kaldırımlara renk saçan sneaker’lar

Beş sene evvel takım elbise altına snaker giyileceği akla bile gelmezdi. Bugün ofisten düğüne, kulüpten özel davetlere sneaker’ların girmediği yer kalmadı. Baharla beraber her yer rengârenk sneaker’larla doluyor

Haberin Devamı

Sokak modası bu yaz başımızın tacı. Bu kültür, sanılanın aksine sadece 15-25 yaş grubunu değil, her yaştan, her kesimden erkeği kapsama alanına almış durumda. Sokak modasının kilit ürünü sneaker’lar, farklı renkleri ve modelleriyle bu sezon tüm vitrinlerde başrolde. Stil sahibi işadamlarının bile mühim toplantılarda takım elbise altına sneaker’larını geçirdiğini görmek mümkün.
Artık şık, pahalı ve klasik tasarımcı markalar bile her sezon koleksiyonlarını çeşitli sneaker’larla renklendiriyorlar. Louis Vuitton, Lanvin, Dior, Giuseppe Zanotti bu akımın en popüler örneklerinden.  Sneaker konusunda bilmeniz, takip etmeniz gereken popüler markalar şunlar:

Converse, Vans ve Superga koton kumaşlı, hava alan yüzlerce desen ve renkleriyle yazların vazgeçilmez sneaker’larıdır. Bileksiz yazlık koton modelleri çorapsız ya da görünmeyen çoraplarla giyilmeli.

Haberin Devamı

Yılların eskitemediği ‘Converse’ stilinden, bez, yazlık ayakkabılardan hoşlanıyorsanız Lacoste’ın çıkarttığı renkli spor ayakkabıları da alternatif olarak düşünebilirsiniz.

Kalın lastik tabanlı deri spor ayakkabı arayışındaysanız Fred Perry’nin yazlık modellerine göz atabilirsiniz. Rahatlıkla hem jean, hem bermuda hem de mayo altına giyebilirsiniz. Son derece rahat, günlük ve yıkanabilir.

Farklı renkte bağcıklarıyla satılan New Balance’lar çok renkli bez spor ayakkabılara güzel bir örnek. İster sporda performans amaçlı kullanın, ister günlük yaşamınızda ceketlerle, gömleklerle kombinleyin, her duruma müsait bir havası var.

En rahat giyilen günlük sneaker modelleri denince akla ilk Adidas’ın iki modeli ‘Stan Smith’ ve ‘Super Star’ gelir. Her iki modeli de hem kalın lastik tabanı hem de deri ve günlük tasarımıyla her sezonun modası olarak giyebilirsiniz. Daha ikonik, daha ‘limit sayıda özel tasarım’ bir model arayışındaysanız önerim Adidas Originals ve Jeremy Scott.

1980’li yıllarda Amerika’dan başlayarak tüm dünyada popüler olan, dünyanın ilk fermuarlı cepli spor ayakkabısı KangaROOS’u da atlamayalım.
Hareketli ve renkli yaşamınız varsa tercihiniz bilekli ve çok renkli spor ayakkabılardan yana olmalı. Nike’ın Terminator modeli yıllardır aradığını sneaker olabilir.

Haberin Devamı

* Bilekliler
* Koton kanvas kumaştan yani bez olanlar
* Üç veya daha fazla olan renkliler, geometrik ve blok desenliler siyah&beyaz renkte dama, çizgi ve dijital desenleri
* Neon renkler ve bağcıklar Oldukça kalın, bembeyaz, düz lastik tabanlar
* Ucu farklı, kendisi farklı, iki farklı renkli ‘Converse’ modeli ayakkabılar
* Metallik renkler
*Tamamen deri ofis sneaker’ları

Yazarın Tüm Yazıları