Kadınlara özel tasarlanmış en saçma ürünler

Bazılarını şaka sanabilirsiniz ama hepsi gerçek.

Haberin Devamı

 

 

 

 

 

 

 

 

 


KADINLARA ÖZEL AMA ANLAMSIZ ÜRÜNLER


 

Başta kişisel hijyen olmak üzere bazı ürünlerin kadın veya erkeğe özel olması son derece normal. Fakat bazen belli bir cinse özel adıyla firmaların saçmalandığı da görülüyor. Örneğin, pembe renk klişesiyle olmadık ürünler, szöde kadına özel pazarlanabiliyor. Amerika’da yayınlanan reklamcılık ve pazarlama dergisi Adweek, pazarlamacıların ve reklamcıların sırf pembe olduğu için kadınların satın alacaklarını düşündükleri bazı ürünlerin bir listesini çıkarmış. Kimisi gerçek olamayacak kadar saçma görünse de aşağıdakilerin hepsi halen piyasada olan ürünler.

 

Haberin Devamı

PEMBE TEKNOLOJİ


Eurostar
şirketinin ePad Femme isimli tablet cihazı, sanki her kadının ilgi alanıymış gibi market alışverişi, yemek tarifi ve diet uygulamaları kendinden yüklü satılıyor. Bu tablet dışında piyasada pembe dizüstü bilgisayar ve hatta pembe ethernet kablosu bile mevcut.

 

Kadınlara özel tasarlanmış en saçma ürünler

  
 
 

PEMBE SİLAH


Tabancadan tüfeğe, bu ürünleri pazarlayanlar herhalde “pembe nefsi müdafa” kavramını da hayal etmişlerdir. Tabanca tüfekle yetinmeyenler için pembe Rambo bıçağı bile mevcut.

 

Kadınlara özel tasarlanmış en saçma ürünler


 
 

PEMBE GAZ MASKESİ


Eğer pembe tabanca, tüfek ve Rambo bıçağı edinmeye hevesliyseniz ve düşmanla pamuk helva kıvamında savaşacaksanız, yanınıza pembe gaz maskesi almayı da unutmamalısınız. Ancak bu sıradan bir gaz maskesi değil, aynı zamanda sütyen. Üstelik bu sütyen ile bir değil, doğal olarak iki kişiyi birden zehirli gazlara karşı koruyabilirsiniz. 
 

 

Haberin Devamı

Kadınlara özel tasarlanmış en saçma ürünler

 

 

 

PEMBE OTOMOBİL


Rengi bir yana Honda’nın “Fit” modelinin adı da sıra dışı. Bu otomobilin sahipleri, araçlarını değiştirmek istediklerinde gazeteye verecekleri ilanda büyük olasılıkla “kadından” bilgisini eklemek ihtiyacı hissetmeyeceklerdir.
 

 

Kadınlara özel tasarlanmış en saçma ürünler

 

 

PEMBE SEYYAR TUVALET

 

Pembe otomobille uzun yolculuğa çıkarken çişini tutamayanlar için pembe seyyar tuvalet de mevcut. Bu ürünün tasarımına dikkat edilirse, kadınların ihtiyaçlarını ayakta görmelerini sağladığı da anlaşılır.

 

Kadınlara özel tasarlanmış en saçma ürünler

 


 

GÖĞÜS BÜYÜTÜCÜ SAKIZ


Sakız çiğneyerek daha dolgun ve diri göğüsleriniz olabileceğini biliyor muydunuz? Sakız çiğnemekle mümkün olmadığını  düşünüyorsanız aynı vaatte bulunan kurabiyelere ne dersiniz? Ya da iç çamaşırla kalkık popo sahibi olunabildiğine?..
    

 

Haberin Devamı

Kadınlara özel tasarlanmış en saçma ürünler

 

 

KULAK TIKACI


Gece gürültüden uyuyamadığınızda herhangi bir kulak tıkacı işinize yaramayacaktır, muhakkak pembe olması gerekir. Kulaklarınızı tıkadıktan sonra pembe göğüs desteğini de unutmayın. Bu şekilde uyumaktan utanır mısınız? Dert etmeyin, nasıl olsa yatak arkadaşı yastığı arkanızdan konuşamaz.
 

 

Kadınlara özel tasarlanmış en saçma ürünler
 

 

YÜZ ŞEKİLLENDİRİCİLER

 

 

Kadınlara özel tasarlanmış en saçma ürünler


Muhtemelen Hannibal Lecter karakterinden esinlenilerek üretilmiş olan bu ürünle elmacık kemiklerinizi ve yüz hatlarınızı düzeltebilirsiniz. Gıdınızın sarkmasını dert ediyorsanız, onun çözümü için de bir ürün bulabilirsiniz. Gülümsemeniz sizi mutlu etmiyorsa, şekle sokmak için Happy Smile Trainer isimli aparat tam size göre.
 

 

Haberin Devamı

BAZI ŞEYLER ÖRTÜLEMEZ


Suudi Arabistan, Dünya Ekonomi Forumu 2009 Global Cinsiyet Eşitliği Raporu’nda 134 ülke arasında 131. sırada yer alıyor. Her kadının bir erkek (baba, ağabey, koca) tarafından “koruma” altında olduğu ülkede, kadına yönelik şiddet nadiren polis kayıtlarına giriyor. Kral Halit Vakfı için reklam ajansı Memac Ogilvy tarafından hazırlanan ilan, konuyu gündeme getiriyor. Suudi Arabistan’da türünün ilklerinden olduğu belirtilen ilanın başlığında, “Bazı şeyler örtülemez. Kadına yönelik şiddete karşı birlikte mücadele ediyoruz” deniyor.


 

Kadınlara özel tasarlanmış en saçma ürünler

 


 

JAGUAR’IN “DESİRE”Sİ

 

 

 

 

  


* Filmi izlemek için görsele tıklayın.

 

Pazarlama literatürüne nispeten yeni girmiş olan “markalı içerik” (branded content) uygulamalarında içerik ne kadar iyiyse, markaya katkı da o derece yüksek oluyor. Reklam ajansı Brooklyn Brothers ve ünlü yönetmen Ridley Scott'un yapım şirketi tarafından Jaguar için ortaklaşa hazırlanan “Desire” isimli kısa film, bu tür başarılı uygulamalara iyi bir örnek. Emmy ödüllü Damian Lewis ve Shannyn Sossamon’un rol aldıkları 13 dakikalık film, Jaguar’ın F-Type spor modelinin lansmanı için hazırlanmış. Filmi izledikten sonra otomobili çok beğenir ve edinmek isterseniz, etiketinin Amerika’da 92.000 dolar olduğunu hatırlatalım.

 

 

Haberin Devamı

KEDİLERE AEROBİK

 

 

 

 

 


* Filmi izlemek için görsele tıklayın.

 

Bazıları dünyanın dört bir yanından milyonlarca insan tarafından seyredilen kedili videolar birer internet fenomeniler.  Kedi maması markası Temptations için reklam ajansı DDB tarafından hazırlanmış olan yeni reklam filmi de şimdiden en çok izlenen kedi videoları arasında yerini alıyor. Reklam filmi, hayali bir kedi pansiyonu sahibi karı kocanın, misafirlerine nasıl spor yaptırdıklarını anlatıyor.

 

 

 

BİR ŞEREFE İLE ARKADAŞ OLMAK

 

 

 

 

 

  
* Filmi izlemek için görsele tıklayın.

 

 

Bira markası Budweiser tarafından Brezilya’da lanse edilen “Buddy Cup” (arkadaş kadehi) , Facebook ile entegre çalışıyor. Karşılıklı kadeh kaldıran iki kişi, Facebook’ta otomatik arkadaş oluyorlar. Uygulama, kadehlerin altına yerleştirilen özel devrenin akıllı telefona bağlanması yöntemi ile çalışıyor. Devre, kadehlerin tokuşturulma hareketi ve birbirlerine değmesi ile aktif hale getiriyor. Fikrin arkasındaki ajans, Agencia Africa.

 

 


Yazarın son yazıları

#24 Nisan 2013Bizi beğenirseniz,hiçbir çocuğu aşılamayacağız
#21 Nisan 2013Kadınlar sandıklarından daha güzeller
#17 Nisan 2013  Reklamcılara verilen rüşvet çeşitleri
#14 Nisan 2013  Kadına yönelik şiddet vitrinde
#10 Nisan 2013  İnanılmaz katliama dikkat çeken reklam
#6 Nisan 2013  Yaratıcı kartvizitler


YAZARIN TÜM YAZILARI İÇİN >>


Yazarın Tüm Yazıları