İzmir’in kitapla imtihanı başlıyor

Haberin Devamı

İzmir’in kitapla imtihanı başlıyor

Kendimi bildim bileli okuyorum. Kategorize etmeden. Ne kendimi, ne kitapları, ne de okuduğum yazarları kasmadan. Ben şunu severim, şundan ötürü demeden. Büyük bir öğrenme açlığıyla. Üstelik i-pad’ine indirdiği kitapları tabletten okuyanlara itibar etmeden. Rahmetli Steve (Jobs) kusura bakmasın ama ben o kitaba dokunacağım.
Tadını, kokusunu, dokusunu içime çekeceğim.
Hikayenin içinde kaybolacağım.
Bu yüzden büyük şeyler söyleyen yazarı değil; sıradan hikayeleri büyük bir ustalıkla anlatan yazarlarla kesişiyor son yıllarda yolum. Yeni nesil Türk yazarlara bitiyorum.
Esmahan Aykol’a, Hakan Günday’a, Ece Temelkuran’a (“Düğümlere üfleyen kadınlar” müthiş bu arada), Karin Karakaşlı’ya, 81 doğumlu Emrah Serbes’e, Aslı Tohumcu’ya, Şebnem İşigüzel’e... Ve daha adını sayamadığım beyni fişek gibi çalışan, aklının gizli dehlizlerinde kaybolduğum onlarca yazara. Öyle büyük bir disiplin işi ki kitap yazmak; hafiften kıskanarak, gizliden imrenerek okuyorum hepsini.
Tırnaklarımı kemire kemire; bir gün benim de bir kitap yazacağım hayalini kurarak...

Haberin Devamı

18. İzmir Kitap Fuarı bugün kapılarını açıyor

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile bu sene 18’ncisi düzenlenen İzmir Kitap Fuarı, bugünden itibaren 28 Nisan 2013 tarihine dek, Uluslararası İzmir Fuar Alanı’nda okurlarla buluşmaya hazırlanıyor. Yaklaşık 350 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenecek olan fuarda dokuz gün süresince söyleşi, panel, şiir dinletileri ve çocuk etkinlikleriyle yaklaşık 100 etkinlik gerçekleştirilecek. 18. İzmir Kitap Fuarı’nın Onur Konuğu değerli çevirmen ve yazar Ahmet Cemal. Girişin ücretsiz olduğu fuarı, bir hafta boyunca her gün 11.00-20.00, kapanış günü olan 28 Nisan tarihinde ise 11.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edebilir; imza günü ve söyleşileri www.izmirkitapfuari.com adresinden takip edebilirsiniz.

Haberin Devamı

İzmir’in kitapla imtihanı başlıyor

2 İzmirli yazar, 2 imza günü

İlkini tüm Türkiye, diğerini de İzmirli hayranları yakından tanıyor. İyi kalpli, cesur yürekli kadın Şenay Düdek; 20 Nisan Cumartesi günü, yani bugün saat 14.00 – 16.00 arasında; son kitabı “İki sevda arasında” ile 2. Salon 204 numaralı stantta kitaplarını imzalayacak. Ve bunu çok güzel bir amaç uğruna yapacak. Çünkü Şenay Abla’nın son kitabından elde ettiği gelirin tamamı; Yeşildere 19 Mayıs İlköğretim Okulu içinde yaptırdığı Şenay Düdek Anaokulu’na gidecek.
Sabah Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Gökmen Küçüktaşdemir ise özellikle TRT 1 radyosu sevenlerin yakından tanıdığı bir isim. İlk romanı ÇOBAN YILDIZI; hayatı ordu içinde aldığı çeşitli görevlerle akıp giden bir asker ile sıradan bir çobanın yollarının nasıl kesiştiğini anlatıyor. Yüzler ve gönüller ardındaki bir öykü... Gazeteci-yazar Gökmen Küçüktaşdemir’in imza günü, 21 Nisan Pazar günü, saat 15.00-17.00 arasında, Yitik Ülke Yayınları standında (2. salonda - 102E’de) olacak.

Haberin Devamı

İzmir’in kitapla imtihanı başlıyor İzmir’in kitapla imtihanı başlıyor

Kadınlar artık kitap okuyan adam seviyor

Dünya değişti. Düzen de. İlişkiler de. Ve evet kadınlar da. Üzgünüm beyler ama kadınlar artık kitap okuyan adam seviyor. Ama öyle yatak odasına ya da evinin salonuna süs bitkisi gibi son çıkan Kitaplardan 3-5 tane serpiştirenleri değil.
Ciddi ciddi, uçakta, otobüste, bulduğu her fırsatta kitap okuyan, yazarları takip eden, okudukları hakkında tartışan, yorum yapan adamları. Kitapçı rafları arasında dolaşıp dakikalarca kitap inceleyen adam kadar kadınlara seksi gelen başka bir şey yok yeni yüzyılın 13’üncü yılında!
Kitap okuyan erkeklerle ilgili nefis bir yorum da Ekşi Sözlük’ten gelsin o zaman:
“Bunlar, gözlerini laser ile çizdirmiş erkeklerdir. O kadar kitap okuduktan sonra laser ameliyatını bilmemesi düşünülemez.” – Otomatikkortopal

Yazarın Tüm Yazıları