İslam kadınının yazgısı!

İRAN’da sular durulmuyor, kargaşa devam ediyor. Ortaya çıkan bir mektup ülkeyi daha da karıştırdı... Bizdeki belge skandalı gibi, İran’da da bir mektup krizi yaşanıyor şimdi...

İran İçişleri Bakanı Sadık Mahsunî, dinî lider Ali Hamaney’e yolladığı mektupta, kadınlara özgürlük vaat eden muhalefet lideri Mir Hüseyin Musevi’nin 19 milyon oyla birinci, Mehru Kerrubi’nin 13 milyon oyla ikinci, Ahmedinecad’ın ise 5.6 milyon oyla üçüncü olduğunu bildiriyor.

Oysa en az oy alan Ahmedinecad’ın seçimi kazandığı açıklandı. İran ikiye bölünmüş durumda... Kadınlar tüm güçleriyle reformcu muhalefet lideri Musevi’yi destekliyor.

Bizim kadınlar (tabii bir kısmı) dörtnala tesettüre koşarken, İranlı kadınların bundan kurtulmak için büyük riskleri göze almaları ilginç!

Yalnız İran’da değil... Müslüman ülkelerin hemen hepsinde kadınlar eziliyor!

* * *

Yonca Tokbaş, genç bir yazarımız. sitesinde yazıyor. Şimdi, Kelebek’te de yazmaya başladı. Arap ülkelerini çok iyi tanıyan Yonca Tokbaş’ın "Arap dünyasını anlatan" notları birbirinden ilginç.

Yonca Tokbaş, yazılarından birinde, İslam áleminde kadının yerinin hazin olduğunu ve evliliğin "seks ihtiyacını giderme kurumu" gibi kabul edildiğini belirterek şunları anlattı:

"Erkeğe, kadını evlenince sevişip sevişip atmalık bir şişme bebek gibi görme hakkı verip, üç kere ’Boş ol’ demekle bu eskiyip patlayan bebeği yenisiyle değiştirme, hatta üç yedekle durumu kurtarma kolaylığı tanınıyor.

Arap kadınları çok güzeller, çok... Alımlı, ihtişamlı, bakımlı, akıllı... Ama ne işe yarıyor bu güzellik, bu ihtişam?

Araban var kullanamazsın... Diploman var çalışamazsın... Erkek arkadaşın var,
konuşamazsın!

Bu konu öyle derin ki... Öyle vahim ki...

...Ve bir kere daha anladım ki, cehaletin, medeniyetsizliğin, dini devlet yönetimine alet ederek tek adam olmanın mubah olduğu yerlerde ilişkilerin temiz kalmasını beklemek komik oluyor."

Yonca Tokbaş böyle diyor.

Bizde de kadınları bu hale getirmek isteyen kafalar var.

İşin en hazin tarafı, daha önce de dediğim gibi, kapanan, örtünen, öcü kılığına bürünen kadınlarımızın, kurbanlık koyunlar gibi kasap bıçağına doğru koşmaları...

* * *

Dünya Ekonomik Forumu’nun yayınladığı "Küresel Cinsiyet Uçurumu" başlıklı araştırma raporunda "Dünyada 128 ülke arasında kadınlara en kötü davranan ilk 10 ülkeden 9’u Müslüman halkların yaşadığı ülkeler!"

İslam ülkelerinde erkekler, kadınlar üzerinde ağır baskı uyguluyor ve kadınları köleleştiriyor! Bizde de durum bu yöne gidiyor.

* * *

İran kaynıyor, kadınlar direniyor! Sonuçları hileli olduğu ileri sürülen seçimlerden bir süre önce, İran’da kadın-erkek eşitliğini savunan yazar Nesrin Afzali, şeriat mahkemesinde yargılanmıştı. 6 ay hapse ve 10 kırbaç cezasına mahkûm edilen Nesrin Afzali’nin cezası, kadınların cesur tepkileri sonucu ceza ertelenmişti.

Şeriat anlayışına göre kadın ve erkek eşit değildir. Eğer yanılıp da "Kadın ve erkek eşittir" diyen olursa yandı. Derhal yargılanıp hapis ve kırbaç cezasına çarptırılır!

Ülkemizin böyle olmasını isteyenler var. Şeriat rejiminin kırbacı altında 30 yıl yaşadıktan sonra isyan noktasına gelen İran halkından ders almak lazım!
Yazarın Tüm Yazıları